Agility viikonloppu pentuhössötyksen keskellä

Eilen oli Tuusulassa Hollanninpaimenkoirien Rotumestaruus agilityt. Siinä vaiheessa kun Aikun ilmoitin niin se kisasi vielä kakkosissa. Nyt piru vie kun se nousi kolmosiin jouduimme tässä tärkeässä kisassa kolmosluokkaan. Kummallekin ihan eka kisa IKINÄ kolmosluokassa.  No, ajattelin lähteä kisaamaan kun kerran maksettu oli …  Ihan vaan kokeilemaan että miten vaikeita ne kolmosen radat sitten ovat.  Asiaa ei tietenkään helpottanut mitenkään se, että siinä olil 24 tuntinen työvuoro ennen kisoja. Eli pääsin aamulla klo 8 töistä, parin tunnin unet ja sitten klo 13 lähtö Tuusulaan.

Se Rotumestaruusrata oli kiva rata. Miettimistä aiheutti viisi ekaa estettä ja este nro 14. Niihin kumpaakin tein tarkan ohjaussuunnitelman, valssilla vedettäisiin molemmat kohdat. Vaan toisinpa taas kävi…  Ne kohdat meni kuitenkin hienosti ja toi varmuutta siihen  miten Aikkua voi ohjata. Ja vauhtiakin oli taas ihan kivasti, se ei näyt tuloksissa sillä ohjasin Aikun ohi viimeisestä esteestä ja se piti tehdä sitten uudestaan… Siinä meni ehkä semmoiset 4-5 sekuntia.  Siitä siis kieltovirhe.

Toinen virhe oli kuulemma tullut esteeltä viisi, siinä en ilmeisesti saattanut tarpeeksi tai sitten otin liian tiukasti haltuun, mutta jotain tyhmää tein että Aikku sitten pudotti riman. Muuten meni niiiiiin siististi  ! Meillä oli kivaa ja Aikku nautti hyppelystä myös. Tästä on hyvä startata uudestaan kolmosiin – kunhan tää tilanne täällä kotona edes hieman rauhoittuu.

Mun eka kisa ikinä kolmosissa. Oma kouluttamalla koiralla. Nyt olen startannut RM kisoissa niin agissa, PK:ssa kuin TOKOssakin !

Mun eka kisa ikinä kolmosissa. Oma kouluttamalla koiralla. Nyt olen startannut RM kisoissa niin agissa, PK:ssa kuin TOKOssakin !

Sunnuntaina oli sitten Hilun ja Kimin vuoro kisata pari kisaa Tampereella. Kim metsästää Hilulle EO pisteitä ennen pakollista Mammalomaa.  Illalla tuli sitten viestiä että Hilu on kone, ylivoimaiset voitot molemmista radoilta. Agiradan voitto olikin todella ylivoimainen ! Hyvä Hilmanteriiiiii ! Tässä tulokset:

12036709_10153654469443259_5583513288522268847_n

12048402_10153654245928259_57159993_n