Agilityä kansanedustajan kanssa

Saimme järjestää kansanedustaja Timo Heinoselle agilityyn tutustumispäivän Riihimäen agilityn eli RimA:n hallilla.  Pienellä porukalla ja nopealla aikataululla saimme treenikoirat ja harrastajat kasaan. Torstaina sitten Timo ajoi Rimahallin pihaan. Onneksi sää oli lauhtunut plussalle ja hallin pohja oli turvallinen niin koirille kuin ohjaajillekin. Ari Kuparinen ja Vesa Lindberg olivat kertomassa ohjauskuvioista ja Niina Lindberg ja mä pyörittiin mukana. Harjoituskoirina olivat Arin shetlanninlammaskoirat Senni ja Nonnih, meidän Hilu ja Niinan ja Vesan mali Kotko.

Päivä oli kiva ja ehkä hyödyllinenkin sillä agility lajina hakee taas urheilustatusta. Timo on Valtion liikuntaneuvoston jäsen (itseasiassa varapuheenjohtaja) ja on luvannut taas esittää agilityä virallisesti urheilulajiksi. Tällöin agility alkaisi saamaan valtiolta tukia, niitä samoja mitä muille urheilulajeille myönnetään. Koiraharrastajat ovat aina tienneet että agility ON urheilua, arvokilpailutasolla jopa huippu-urheilua. Nyt, toivotaan että Timon rohkea kokeilu tulla ohjaamaan agilitykoiria, saa muidenkin  päättäjien silmät auki ja tekemään päätöksen jolla agilityn status muuttuisi koiraharrastuksesta koiraurheiluksi !

Itse arvostan todella sitä, että Timo tuli ja halusi juosta koiriemme kanssa. Ensiksi Ari ja Vesa antoivat aika perusteelliset neuvot kuinka ohjata koiraa radalla ja miten tulisi itse liikkua. Koska Timo on urheilullinen kaveri, ei liikkuminen tuottanut vaikeuksia. Pieni flunssa toki vaivasi mutta reippaasti Timo juoksi useamman radan eri koirien kanssa.  Hilun kanssa Timo teki lopulta jopa nollaradan !!

Lopuksi oli hyvä poseerata hymyssä suin 🙂

HILU JA TIMO

Jos kiinnostaa lukea kansanedustajan omia mietteitä lajista ja tutustumispäivästä tässä linkki Blogikirjoitukseen. 

Ja vielä yksi kattava videokooste koko päivästä ! Alusta asti joten saa hyvän kuvan siitä, mitä se agility oikein on !