Kuulumisia

Pikaisesti päivitystä ja kuulumisia…. Kiitos kaikille teille, jotka olette olleet yhteyksissä tuleva pentueen tiimoilta. Se ”pakottaa” kasvattajankin joskus heräämään ja päivittämään tätä Blogiakin !

Tässä on nyt joulu / tammikuu pidetty enempi vähempi taukoa koiraharrastuksista. On tehty koirille lihashuoltoa ja annettu koirienkin levätä. No, koirat nyt voi olla toista mieltä tosta levon tarpeudesta mutta meille ihmisille pieni lepo treeneistä  ja tapahtumista on kyllä enemmän kuin tarpeen.

Lihashuolto on aloitettu osan lauman kanssa eli Hilu, Peto ja Cänä pääsivät lihashuoltoon Virpin osaaviin käsiin. Hilu on konkari näissä käsittelyissä  ja Cänäkin on aiemmin käynyt. Pedolle sen sijaan käsittely oli uusi juttu. Vähän huolestutti koska Peto on aika tarkka omasta fyysisestä koskemattomuudestaan, varsinkin jos siihen yhdistyy kipu. Virpin käsittelyssä kun pieneltä kivulta ei voi välttyä, kun fasciassa käsitellään sekä rankaa, lihaksistoa kuin lihaskalvojakin. Tytöt osaavat jo jopa nauttia käsittelystä kuten Cänän kuvasta saattaa havaita.

Peto sen sijaan ei ole koskaan ollut käsittelyssä, joten sen suhteen olimme mietteliäitä. No, Virpi on niin osaava, että siinä isompi urookin oli kuin sulaa vahaa ja käsittely onnistui hyvin. Tiku ja Haru jäivät tällä kertaa myöhemmälle ajalle, sillä Tikulle tuli tyttö astuttavaksi (siitä myöhemmin lisää) ja Harulla oli juoksut parhaimmillaan, niin ajateltiin säästää molemmat käsittelyn suhteen parempaan ajankohtaan.

Tästä kun tulee tällainen pompahteleva päivitys niin seuraavaksi siihen Tikun mahdolliseen pentueeseen. Eli, hyvä ystäväni Miia kysyi jo pari kuukautta sitten, että olisko Tiku käytettävissä hänen nartulleen Tammikallion Nougatille eli ”Nukalle”.  Nuka on minulle tuttu koira, jota olen saanut seurailla agikentillä ja kun tunnen myös Miian niin vastaus oli helppo antaa ja se oli kyllä. Siinä vaiheessa Tikulla ei vielä ollut silmäpeilausta tehty ja aiemmat olivat vanhentuneet joten me kävimme sitten silmäpeilissä Mevetissä ja kun sieltä tuli kolmannen kerran terveen paperit niin pystyin ilmoittamaan Miialle, että Tikun osalta kaikki on kunnossa. No, sitten alkoivat Nuka ja Tiku treffailla. Aluksi ei tapahtunut mitään muuta kuin vienoa kosiskelua mutta kun päivät osuivat Nukalla kohdalleen niin saimme kaksi erittäin onnistunutta astutusta ja toivon mukaan parin kuukauden päästä Nukalle syntyy pieniä ihania malinöösejä. Pentue löytyy Käyttöbelgi. infosta. Tässä Miian nappaamat kuvat tästä seikkailusta.

Kuvat Miia Lönngvist

Alla, Nuka ja Tiku illan hämyssä.

Vähän tässä on jo herätty treenailemaankin. Pääsin Jonnan ja Nerin (Jusards Clarissa) kanssa tokoilemaan ja siinä sitten napsaisin mahtavan videon Nerin melkein täydellisistä kaukokäskyistä. Rehellisyyden nimissä aika moni ohjaaja olisi noihin enemmän kuin tyytyväinen, mutta Jonna on niin tarkka että havaitsi yhden virheen. Eli joo, Neri nostaa yhdessä asennon vaihdossa etutassun ilmaan, pieni virhe mutta täydellisyyttä kun hyvällä koiralla tavoitellaan niin kriteerit pitää pitää !! Hienoa työtä Jonna ja Neri !

Ja sitten käytiin me näyttelyssäkin ihan äskettäin. Cänälle hakusessa oli se valionarvoon vaadittu H mutta T:n piti meidän tyytyminen. Pettymys oli suuuri, varsinkin kun arvosteli ei ollut mitenkään huono: ”2-vuotias. Hyvä vahva luusto, matalaraajainen. Sopusuhtainen rintakehä. Kuroutuva vatsalinja. oikea karvanlaatu ja väri. Suorat liikkeet, pitkä kaula, varsin vahva pää. Epätyypillinen ilme. Silmien ympärys karvaton. Kookkaat korvat. Avoin ja luoksepäästävä. ”

Alla ihanat Pia Ananin:n kuvat Cänästä. Iso Kiitos Pialle !!!

Tässä minä (väsyneenä kuin mikä) ja Ihana Cänä eli Jusards Candy

Samaan näyttelyyn tuli Totokin eli Toimiva Taskuvaras  ja hänelle nyt ropsahti se tarvittava H.  Toton arvostelu löytyy linkistä : http://hipsu.com/hc/?p=7886

Tässä omat räpsyni Totosta.