Kuulumisia kaikenlaisia….

Kesäloma on miltei ohi, huomenna töihin. Tänään kuitenkin Tiku olil ilmottu oman seuran eli Hausjärven Haukkujen TOKO kokeeseen ….. Treenata ei juuri olla kun ei ole sitä treeniporukkaa 🙁  Ja Tikulla nyt on ollut pieniä vaivojakin (hammas, etujalan varvas ym.) …  Vaikeuksia on ollut ….. kun tunnari vihdoin saatiin kuosiin niin sitten on repsahtanut se merkittömälle ympyrälle lähetys ja yllättäin zetassa maahanmeno.

No, mites se kisa sitten niinku omasta mielestä meni 😛 Oltiin ainoa EVL koirakko.. joten tuloksella oli voitto tiedossa . Hyvää tulosta toki lähdettiin tavoittelemaan mutta lopputulos oli ankea kolmonen pisteet 211 🙁  Itselle jäi kyllä koirasta ihan positiivinen fiilis ja palkintojenjaossa se fiilis vaan nousi, koska HauHaulla on niin muhkeet palkinnot aina. Tällä kertaa saimme säkin ruokaa ja niin ihq ihanat ohjatun kapulat että kyllä kannatti kisata !! Kiitos vielä Hausjärven Haukut !! Tässä kuva onnellisesta EVL luokan voittajasta

Tikshauhau

Sivuhuomiona ja kevennyksenä on pakko laittaa kuva HauHaun FB sivulta… Jotta tuollaisen palkintopallikuvan saa on avustajajoukko aikamoinen… Kiitos ihaniille avustamisesta <3  Mä vaan juoruilin tuomarin kanssa ja tutkittiin meidän kisakirjaa 😀

avustajat

No niin mutta miten se kisa sitten meni…… muuta kuin huonosti. Kehä aloitettiin paikallaoloilla… Istuminen oli hieno siitä 10, maakuuseen meni vasta mun käskyllä ja makasi paikallaan kuin tinasotilas. Luoksetulo oli hieman hidas (kuten aina) ja siitä sitten rokotettiin reilusti. Pisteet 7,5.  Liikeet muuten:

Seuraaminen 7,5. Omasta mielestä Tiku teki suht hyvän seuruun, ainoastaan pitkän peruutuksen perusasento oli hieman vino. Mitään isoa virhettä en havainnut.

Zeta 6,5 . Siellä tuli se väärä asento suht kovasta käskystä huolilmatta eli Tiku ei mennyt maahan vaan jäi istumaan. No, me ollaan vahvisteltu niitä istumisia että sitä saa mitä tilaa.  Järjestys asennoilla oli  istu-maahan-seiso.

Luoksetulo 8,5. Siinä oli riittävästi ripeyttä, ekaa kertaa kisassa tein seisomisen käskyllä, en käsimerkillä ja se toimi hirmu hyvin. Pysähtyi kuin seinään. Samoin tässä maahanmeno toimi.

Ruutu 0. Ihmettelin hieman itse arvosanaa… toki, jouduin antamaan kaksi ohjauskäskyä siihen merkittömään ympyrään ja toisella meni vasta maahan siellä ruudussa. Muuten tosi hyvä liike. Yleensä tuollaisella ollaan saatu 6 pistettä.

Ohjattu nouto 8.  Arvoin haettavaksi oikean, hyvä hyvä !! Ja sehän onnistui hyvin – tai no, Tikulle ominaisesti merkille meno ois saanut olla vauhdikkaampi.

Merkinkierto, nouto ja hyppy 8. Asentona oli istuminen ja häiriönä merkkitötterön vieressä oli ruutu törppöinee… No, ne ei haitanneet, tosin merkinkierto oli vähän puhditon. Kiersi hyvin, teki istumisen ja haki sen vasemman kapulan ja hyppäs avohypyn.

Tunnari. Siinä meni ensin häiriönä olleelle törpölle mutta korjasi itsenäisesti ja haisteli hyvin, otti oman ja toi sen ravaten mulle !! Olin niin onnellinen että kehuin koiraa äänellä ja otin taka-askeleen.. Tästä tuomari ei pitänyt ja kielsi liioitellut kehut ja sanoi että keltainen kortti olisi voinut nousta. Ensimmäinen tuomari joka tuollaisest kehusta on meille kortista alkanut puhumaan :-O

Kaukokäskyt 5. Tiku teki hienot kaukot, liikkui eteenpäin noin 15 senttiä… Arvosana ei ihan ollut mulle mieleen… mutta minkäs teet….

Tällä suorittamisella saatiin kasaan kolmostulos 211 pistettä. Luokan voitto joo, mutta ei se paljon lohduttanut.  Onneksi sijoitusnarttu Leialta ”Jusard´s Cruella” tuli hienoja uutisa.  Mari oli käynyt Leian kanssa toisissa rally TOKO kisoissa ja taas sieltä napsahti ykköstulos pistein 95. Aika huimaa kun koira ei vielä ole edes vuotta täyttänyt. Hienoa työtä on Mari tehnyt.. saas nähdä tuleeko Leiasta agilitykoiraa Kimille lainkaan   😀

Tässä vielä Leia mustien laumakavereiden kera.

leia ja mustat