Pentu meiltä?

Pennut myydään ensisijaisesti tavoitteellisille harrastajille tai ehdottomasti liikunnallisille ja aktiivisille ihmisille. Malinois ei ole seurakoira, vaan se on aktiivinen koira, joka haluaa olla osa laumaa ja tehdä yhdessä lauman jäsenten kanssa kaikenlaista. Tavoitteenamme on kasvattaa monipuolisia ja terveitä koiria, jotka soveltuvat niin PK-lajeihin kuin TOKO tai agilitykentillekin. Vaikka pennuista olisi varmasti myös virkakoiriksi, niin emme myy pentuja ns. virkakäyttöön, vaan ensisijaisesti harrastuskoiriksi.

Pennuista otamme vastaan alustavia varauksia jo ennen pentujen syntymää. Tämä tarkoittaa sitä, että vastailemme sähköpostikyselyihin ja kartoitamme yhdessä kiinnostuneiden kanssa, olisiko meidän välinen yhteistyö molempien osapuolten mielestä rakentavaa. Tässä vaiheessa ”varaukset” eivät ole sitovia kumpaankaan suuntaan, vaan kyse on tutustumisesta ja mielipiteiden vaihdosta.

Sitten, kun astutus on lopulta sujunut onnistuneesti, on aika alkaa ottamaan ns. varmoja varauksia vastaan. Silloin yleensä pennuista kiinnostuneet ovat jo miettineet, ottavatko seuraavan koiransa meiltä. Myös meille kasvattajina on siinä vaiheessa jäänyt jokin kuva ostajaehdokkaista, usein tässä vaiheessa ollaan jo tavattu ja tutustuttukin paremmin.

Kun narttu on ultrattu ja todettu tiineeksi, alkaa yhteydenpito olla jo säännöllistä. Tässä vaiheessa voi maksaa jo varausmaksunkin, jos niin haluaa. Varausmaksun maksamalla on kärkisijoilla pennun hankinnassa. Varsinaisesti päätökset syntyvät kuitenkin vasta siinä vaiheessa, kun tiedetään montako pentua on syntynyt ja mitä sukupuolijakaumaa ne ovat. Ja kun tiedetään montako narttua ja urosta on, niin sitten viimeistään on varausmaksun aika, jos tosissaan haluaa malipennun meiltä.

Kun pennut ja emä ovat selvinneet synnytyksestä ja kaikki on sujunut hyvin, niin pentuja pääsee katsomaan 4-5 viikon kuluttua syntymästä. Tässä vaiheessa myös ne, jotka ovat hyvissä ajoin varanneet pentunsa, pääsevät valitsemaan sitä ihan omaa pentuaan. Varausmaksu on osa kauppasummaa ja se tietenkin vähennetään lopullisesta kauppasummasta.

Pennut luovutetaan 7-8 viikon ikäisinä, Suomen Kennelliittoon sekä Ruokaviraston koirarekisteriin rekisteröityinä, mikrosirutettuina, pentutarkastettuina ja useasti madotettuina, runsaan pentupaketin kera.

Luovutushetkellä täytetään Suomen Kennelliiton virallinen kauppasopimus. Sopimukseen kirjaamme, että kasvatit tulee viedä virallisiin terveystutkimuksiin (lonkat, kyynärät ja selkä, mielellään myös olat tulee kuvata ja silmät peilata).

Jokaisesta pentueesta pyritään sijoittamaan ainakin yksi narttupentu, jolla voidaan mahdollisesti jatkaa kasvatustyötä. Luovutushetkellä täytetään Suomen Kennelliiton virallinen sijoitussopimus.

Kasvattajina annamme tarvittaessa apua ja neuvoja vuorokauden ajasta riippumatta. Haluamme kuulla kasvateistamme niin hyvät kuin huonot kuulumiset. Järjestämme kasvateillemme pentutapaamisia ja koulutuksia.

Jos edelleen mietit malinoisin hankintaa eikä rotu ehkä vielä ole kovin tuttu sen erikoisine vaatimuksineen, niin kannattaa katsoa seuraava amerikkalainen video. Se antaa jotain kuvaa siitä, millainen on malinois!