Säpinää lomalla

Mulla siis on ns. talviloma tai mikä lie. Ruhtinaalliset kaks viikkoo lomaa; paitsi että ei ihan lomalta tunnu ! Ollilla on nuo juoksut ja kolme urosta talossa on ihan sekaisin. Öisin ne vinkuu ja piippaa eikä päivät juuri eroa yöstä, no silloin yleensä käydään jossain joten osa rekuista on poissa kotioloista. Pauli yrittää kovasti astua mutta Ollipa (tavoilleen uskollisesti) ei ole samaa mieltä asiasta 🙂 Saa nähdä saadaanko tässä mitään pentuja aikaiseksi :-/  Ei tietenkään kun nyt tälle yhdistelmälle olisi jopa ottajia ja vieläpä niille ei niin halutuille narttupennuille 😉  No mun elämä ei oo näistä pennuista kiinni joten ihan luomuna mennään – eli pentuja tulee JOS on tullakseen !!

Tänään oli kiva päivä, aurinko houkutteli mut ja lauman agilityhallille treenilöimään. Hilu teki tapojensa mukaan huonollakin ohjauksella nollarataa <3 ja Aikkukin taipui samaan rataan. Vain kepeillä tuli virheitä mutta niihin vaaditaankin vielä paljon varmuutta ja treeniä. Muuten Aikku siis meni oikeinkin hienosti ! Myös Peto aksaili, sille tein agikoutsimme Pian ohjeiden mukaan ensin lyhyttä hyppyä matalalla esteellä. Se meni hyvin. Sitten teimme helppoa ja suoraviivaista rataa, Peto ei oikein vielä taivu menoon jos pitää tehdä hyppyjä kaaressa tai tulla tiukkoihin ohjauksiin. No, ei sen vielä pidä osataan kun aksa”treeni”kerrat lasketaan kahden käden sormilla. 😛 Mutta pakko oli sitten myös vähän ahnehtia, kuten tapoihini kuuluu 🙂 Peto on tehnyt ehkä kymmenen kertaa keppejä ns. 2×2 tyylillä ja sitäkin vain yhdellä keppivälillä. Kaks kertaa olen pojan pistänyt tekemään neljää vinokeppiä ja ne on onnistunut. Eli ihan hyvin voi kokeilla vinokeppejä x 8 !! Ja mehän kokeiltiin. Peto hiffas jutun hyvin ja vauhtiakin oli kun kävelin kepeillä mukana. Tässä videotodiste että osaa se, hidas suoritus koska enhän mä osaa kuvata ja kävellä yht aikaa ja siksi Peto ei etene… Mutta ihan hyvältä ekalta kerralta toi mun silmään näyttää 😛

Sitten vietiin muu lauma kotiin jä lähdettiin tutulle eläinlääkärille hakemaan Pedolle rokotukset. Koska Peto sai ekassa kodissaan ensimmäisestä rokotuksestaan todella pahat oireet en halunnut että Pedolle annetaan Nobivac rokotetta. Siitäkin huolimatta että Peto on jo ISO poika. Kävimme lääkärissä vaa’assa ja se näytti edelleen 35 kiloa 🙂 Kaveri on vuosi ja neljä kuukautta ja painaa jo noin paljon. Massahan siltä vielä täysin puuttuu. Siitä ehkä tulee melkoinen Uroo sitten kun on kolmevuotias…. Niin, mitä oireita Peto sai tuosta Nobivacista. No, silloin nelikuisena kun Peto tuolla aineella rokotettiin niin siitä nousi yli 40  asteen kuume ja koirasta lähti veto pois. Tulehdusarvot olivat koholla ja koira oli niin heikko että joutui eläinlääkäriin ja tiputukseen. Oireita hoidettiin antibiooteilla ja kortisonilla ja niillä Peto saatiin viriämään henkiin…. Tätä riskiä en nyt missään nimessä halunnut ottaa vaan halusimme  rokotteeksi Duramunen. Ja sitä sitten metsästimme kunnes löytyi klinikka Lopelta mistä sitä sai. Siispä ajoimme sinne !! Rokotukset saatiin eikä hintakaan päätä huimannut. Aikaa tuhraantui toki mutta tulipa luotua asiakastili tuollekin klinikalle. Nyt meillä on noin 100 kilometrin säteellä aika monelle klinikalle asiakastili 😀  Ja tässä vielä kuvatodiste että nyt on pikkumiäs rokotettu kolmeksi vuodeksi etiäpäin.