Uutta uraa Jusards Beauregardille

Jusards Beauregard eli Tiku on jo muutaman vuoden kisannut TOKOn EVL luokassa, valioituikin nopeasti. Suojelukoiran harrasteista Tiku on jäänyt eläkkeelle jo pari vuotta sitten. Koska koira on terve ja aktiivinen edelleen, niin olen jo hetken aikaa miettinyt mitä puuhastelua Tikulle keksisin. Pitkään ajattelin rallytokoa, mutta kun en vaan ole itse saanut sisäistettyä lajia. Kylttien tehtävät tuntuvat ylitsepääsemättömän vaikeilta, vaikka koira kyllä ne osaakin. Lopulta, kun oman seuran järjestämänä oli rallytoko koe, niin ilmoitinpa Tikun sinne. Aikaa treenata oli parisen viikkoa. Treenejä hieman haittasi se, että ei taaskaan löytynyt ketään kaveria auttelemaan. Onneksi oli lähipiirissä pari hyvää kaveria, joilta sai netin kautta kyseltyä neuvoja. Tikuun kyllä luotin kun vuoreen mutta oma osaaminen askarrutti.

Kisapäivänä sitten suunnattiin hienoon ja uuteen JANKKi halliin. Jännitystä oli kyllä ilmassa, vaikka rehellisesti sanottuna ei se kisarata ihan sieltä vaikeimmasta päästä ollut. Tuomarina toimi todella mukava ja ystävällinen Krista Karhu. Tässä meidän kisarata:

Ja tässä sitten se meidän kisasuoritus. Virheitä tuli kaksi, kylteillä 1 ja 12. Molemmat oli ohjaajan virheitä, Tiku teki kyllä 100 pisteen suorituksen. Lopputulos oli 98 / 100 p, aikaa meni 1.01.59 ja sijoituksena oli neljäs sija. Ei huono näin ekaksi kisaksi. Ja tavoite on nyt asetettu siihen, että tahkotaan se RTK1 koulutustunnus. Sitten mietitään jatkoa ja etenemistä ylempiin luokkiin.

Mukana olivat myös Jonna ja Neri (Jusards Clarissa), heillekin hienosti 94/100 pistettä.

Ja AVO luokassa kisasivat Mari ja Leia (Jusards Cruella) tehden hienon radan pistein 90/100 saaden RTK 2 koulutustunnuksen.