1.11.2015…. Surullinen Sunnuntai …..

Kun Halloweeni lauantain oli kaikin puolin iloa ja riemua ja uusien ihanien ihmisten tapaamista pentutreffien merkeissä niin sunnuntai tuntui sitäkin karvaammalta.

Kaikki alkoi aamusella kun Marilta tuli viesti että Hilu vuotaa verta…. Väsyneenä oli vaikea edes tajuta että mitä ihmettä. Viestittelin meidän luottoeläinlääkärin kanssa ja hän sanoi että heti lääkäriin tsekattavaksi. No, Mari oli tietenkin yksin kolmen lapsen kanssa kotona ! Onneksi Mari pääsi pikaisesti lapsien ja Hilun kanssa lähimpään lääkäriin eli Hattulan VetHausiin vai mikä Animagi Univet se nyt onkaan nykyään… Siellä on 24 / 7 päivystys ja leikkaussalit ja eläinsairaala yms.  Sinne siis heti kun sai vaan vaatteet niskaan ! Matkalla soitin vielä Niinalle että voisko hän tulla hakemaan Pedon taas hoitoon (johan se vuorokauden meillä olikin). Niina, ihana ja ymmärtäväinen Ystävä tuli ja nappas Pedon joten jatkoin matkaani Riihimäen ABC:ltä Hattulaan. Ihan pikkuisen tuli ajettua ylinopeutta kun hätä oli kova.

Kun pääsin lääkäriin oli Hilu jo tipassa ja verikokeet otettu. Myös maha oli ultrattu ja se oli tyhjä pennuista. Kohtu oli suuri ja verenvuodosta päätellen se oli täynnä mätää…. Diagnoosi oli selvä: märkäkohtu ja pennut menneet sen myötä. Itkuhan siinä tuli eka kerran…. Sitten tuli karua tekstiä: Hilulla kuumetta tutkimusvaiheessa 40,3 astetta, kuivunut, valkosolut koholla, punasoluarvoissa todettu anemia, munuaisarvo koholla viitaten elimistön kuivumistilaan jne….  Tilanteeseen nähden Hilu oli aika pirteä mutta vointi siitä kyllä sitten romahti…. Lopulta päätös oli tehtävä ja se oli se, että leikkaukseen menee jos saadaan olotila paremmaksi, muuten ei ehkä kestä leikkausta. Hilu jäi sairaalatiloihin nesteytykseen ja minä lähdin hakemaan rahaa. Oli tiedossa että halpaa ”lystiä” tämä ei ole kun sunnuntaina aletaan tehohoitamaan ja leikkaamaan…. mutta ainoa ajatus oli että Hilu kuntoon maksaa mitä maksaa !!

Tässä muutama kuva Hilusta tutkimuksissa.

Ihan ensiksi nesteytystä

Ihan ensiksi nesteytystä

Tipassa

Tipassa

12122434_10208161727025081_5721724043173481699_n

Verta ja märkää vuoti ihan kunnolla :-(

Verta ja märkää vuoti ihan kunnolla 🙁

No, Hilun talutin eläinsairaalan häkkiin ja sinne se jäi….. Lupasivat soittaa kun jotain tiedetään…. Lähdin Riihimäkeen ja ajelemaan muuten vain.. Ei voinut muuta kuin rukoilla ja odottaa. Onneksi oli muutama Ystävä kenen kanssa pystyi puhelimitse juttelemaan. Kiitos heille…  Jätin Hilun noin klo 12:30 sairaalaan ja oli kuulkaa tuskainen päivä ja ilta.. Lopulta ajoin Hattulaan ja menin klinikalle odottamaan.. Siellä selvisi syy miksi lääkäri ei ollut soittanut mitään. Hänellä oli todella kiireinen ilta ja aika meni potilaita hoitaessa. Lääkäri hämmästyi nähdessään minut klinikalla ja hätääntyneenä tuli kysymään että ei kai minulle ole soitettu että Hilu on haettavissa. Rauhoittelin ja sanoin että ei, tulin vain odottelemaan josko saisin jotain tietoa.. No, heti hän kertoi että Hilu tuli juuri leikkauksesta ja kaikki on nyt hyvin. Mätä on saatu pois ja sitä myöten tulehdus ja kuume saadaan hallintaan. Hilu on vielä ihan unessa joten pari tuntia menee ennen kuin hän luovuttaa Hilun pois. No ei mitään, helpotus oli suuren suuri. Hilu oli selvinnyt leikkauksesta ja kaikki oli OK. Kyllä se sitten toipuu kun kaikki on jo ohi 🙂 Lääkäri sanoi että leikkaus oli ainoa oikea päätös sillä kohtu oli todella iso, se painoi 1.3 kiloa ja oli täynnä mätää 🙁 Ilman leikkausta Hilu olisi kuollut nopeasti…. Iso Kiitos Marille että lähti heti viemään Hilua lääkäriin jossa oli kaikki tarvittava  jotta Hilu voitiin leikata heti. Siinä kun oli odottelua vielä reilu tunti edessä niin siinä vaiheessa hain Hilun lääkkeet Hämeenlinnasta. Aika kovat lääkkeet hän sai kun kipuun tuli Tramalia ja Litalginia ja antibiootiitikin oli astetta kovemmat.

Lopulta kello 20 sain Hilun vastaanottohuoneessa syliini. Itkuhan siinä taas pääsi. Hipsu neiti tuli syliini ja heilutti humalaisena häntäänsä ! Lasku oli vähän vajaa pari tuhatta kun sunnuntaina nämä hommat ovat vieläkin kalliimpia… mutta ei haittaa Hilu on hoidettu ja onneksi meillä on se vakuutus !!  Ostin Hilulle klinikalta vielä pehmeän lämpöisen karva-alustan jossa oli hyvä matkustaa automatka kotiin. Vihdoin klo 21 olimme kotona ja Hipsteri raahusti sisään…

Kotipihassa

Kotipihassa

Kotona Kepon hoivissa

Kotona Kepon hoivissa

Kotona Hilu söi vähän ja sitten minä menin Hänen kanssaan pesuhuoneen lattialle yöksi nukkumaan. Se kun on AINOA rauhallinen paikka tässä pirtissä… Muualla on isot koira ja olohuoneessa on semmonen penturalli että huh huh . No, meillä oli oikein kotoisaa pesuhuoneessa ja Hilu nukkui rauhallisesti.

12208614_10208161729585145_9120259908012275420_n

Ja tänään on jo silmissä säihkettä. Pissalla ja kakalla on käyty, vesi maistuu ja hieman ruokaakin on syöty. Kyllä Hilu toipuu ja saa erittäin hyvää hoitoa !!

Säihkysilmä kotona :-)

Säihkysilmä kotona 🙂

Koko reissun päätteeksi diagnoosi oli MÄRKÄKOHTU.

Leikkaushoito joka on suositeltavin oli meidän valinta. Ennen leikkausta Hilun kuumetta laskettiin runsaalla nestehoidolla ja kuivumistila korjattiin. Suonensisäisesti antibioottia sekä pahoinvoinninestolääkitys ja kipulääkkeet ennen leikkausta.  Leikkauksessa märkäkohtu ja munasarjat poistettiin inhalaatioanestesiassa.  Leikkauksen yhteydessä annettu pitkävaikutteinen kipulääke. Poistetun kohdun paino oli 1,3 kiloa.

Siinä se surullinen tarina kokonaisuudessaan ….