Kerta kiellon päälle … vai miten se oli ?

Viikko Pieksämäen TOKOkisoista oli meillä vielä maksettu TOKO kisa Hyvinkäällä. Kisa oli maksettu, oman seuran koe ja mukava tuomari niin ajattelin että mennään vielä se koe tekemään ja sitten jäädään tauolle. Kyse oli siis Hausjärven Haukkujen kokeesta ja HauHaun kokeissa on AINA kiva kisata. Pientä kutinaa toi se, että kyse oli ekasta ulkokenttä kisasta ja vieläpä erittäin suuren kentän kisasta. Ulkokentillä häiriöt on isommat ja se tilan tuntu tuo vaikeuksia hahmottaa kaikkea. Paljon ei ehditty treenata, luotin että kyllä kai se jotenkin menee… Ainoa mikä voisi nollaantua oli tunnari sekä viime hetken treenien perusteella myös ohjattu. Ohjatussa Tiku ei ulkokentällä malta pysähtyä merkille.  Kokeella ei enää ollut merkitystä kun se TVA tuli jo eli oli mahdollisuus mennä vain nautiskelemaan.

Koepäivän aamuna herätys oli jo ennen kuutta sillä olin luvannut mennä kehänrakennukseen avuksi. Aamulla oli pikkupakkanen ja vesisadettakin hieman lupailtiin. Niinpä lämpöisesti päälle ja ulkoilmaan. Koepaikalla liikkuri teki kehän ja liikejärjestyksestä huomasin että tunnari oli liike 8. ja ohjattu olisi viimeinen liike. Jännitys tuloksesta säilyisi siis loppuun asti. Asiaa ei helpottanut yhtään se, että liikkuri käytti kehässä vain matalia, punaisia merkkejä. Niitä koiran olisi vaikea hahmottaa varjoisalta kentältä.

Kisaajia EVL luokassa oli kahdeksan ja Tiku oli lähtölistalla numerolla 5. Paikallaolot kahdessa erässä, neljä ja neljä koirakkoa. Mennäänpä koe lyhyesti liike liikkeeltä ……

Paikallaolot oli täydelliset, ei haistelua.   Molemmista 10.

Seuruu, zeta ja hyppynouto, meille varmat liikkeet myös 10. Luoksetulo 9, seisominen olisi saanut olla napakampi ! Tunnari oli myös 9, haisteli kapuloita kauan, löysi oman ja toi loppuun asti !

Kaukot oli 8, sitä en tajua mikä virhe niissä muka oli. Itse olin todella tyytyväinen kaukoihin ja kaverit kehän laidalla sanoivat että Tiku ei ollut liikkunut yhtään. Ja siltä se näytti myös omaan silmääni; silti vain 8….

Lopulta hairahdukset tuli liikkeissä joista hieman oinastelinkin…. Tiku ei oikein hahmota niitä matalia merkkejä ja niinpä ruudun merkillä se lähti melko lailla suoraan ja  vauhdilla menemään ruutuun. Sain pysäytettyä ennen ruutua ja en itsekään uskonut että saisin koiraa sieltä asti enää merkille mutta niin vaan Tiku ”merkki” käskyllä tuli seisomaan merkille !!! Ja siitä olikin helppo sitten ohjata ruutuun kun koirakin jo tiesi missä se ruutu on. Huh, miten jännää !! Meinasin hermostua mutta sitten muistin että ei ole menetettävää ja pystyin kuin pystyinkin hymyilemään ! Ohjattu oli viimeinen liike. Siinä myös merkillä pieni kartio ja vaikeutta liikkeeseen toi se, että liikkuri jätti sinne kapuloiden taakse parit merkit sekä sivuille myös. No, se sivumerkki meinasi koitua meidän kohtaloksi. Arvoin noudettavaksi oikean. Lähetin koiran aika vaativalla käskyllä merkille ja sinne se onneksi meni. Siitä lähetin oikealle kapulalle mutta mihin juoksee koira. Merkin tasalla olevalle, noin 15 metrin päässä olevalle kartiolle. ! Ajattelin jo hetken että miten sen sieltä enää kapulalle saa mutta näytin kuitenkin käsimerkin ja sanoin hae ! Hitsi vieköön, Tiku tajusi mikä liike ja mitä tarkoitan. Meni kapulalle ja toi sen vieläpä vauhdila !!  Siis Wow mikä tuuri, ja Wow miten ohjattava koira !! On se mieletön  !  Alkuvuosi 2015 on ollut mahtava. Tammikuussa starttasimme eka kertaa EVL luokassa, heti nippanappa ykkönen eli 259,5. Helmikuussa oman ohjausvirheen takia vaan kakkonen eli 255. maaliskuussa kolmas koe ja taas ykkönen nyt jo hyvillä pisteillä eli 282. Huhtikuussa sitten  kaksi EVL koetta, 18. päivä kolmas ykkönen 279,5 ja nyt 25.4 upea tulos 284. Käsittämättömän hienoa ja hyvää kisavarmuutta  Tikulta !11178200_10206769297055202_7309171225106683486_n

Hienon päivä kruunasi Tikun tyttö eli sijoitusnarttu Haru ohjaajineen.  Harun omistaja Katjahan katkaisi tammikuussa akillesjänteensä ja on ollut toipilaana siitä asti. Nyt vihdoin Katja pääsee jo kävelemään ilman keppejä joten oli mahdollista lähteä kisaamaan. Treenit parivaljakolla on jäänee vähiin, edellisenä iltana liikkuroin heille ALO liikkeet. Tämä siksikin että tulisin liikkuroimaan heidät myös kokeessa ja se saattaisi olla Harulle tiukka paikka……

Mutta hienosti Katja ja Haru tekivät ! Paikkamakuussa tuli kaksi käskyä mutta muuten ei lisäkäskyihin tarvinnut turvautua. Hienosti ykköstulos ja se TK 1 koulari !! Upeaa  !! Kiitos Katjalle hienosti ohjatusta kokeesta.  Ensi viikonloppuna Haru sitten meneekin luonnetestiin joten sekin on sitten pois päiväjärjestyksestä.

Alla kuvassa ylpeä iskä tyttärensä kanssa 🙂

isä ja tytär