Kun kaikki ei mene niinkuin strömsössä ……

Niin, ne D pennut syntyivät 17.6, odotetusti vain kaksi pentua. Syntyi uros klo 6 ja narttu 7:15. Kaikki meni hyvin. Imivät tissiä ja tuntui hienolta. Reilun vuorokauden jälkeen narttu lopetti imemisen, uros imi heikosti. Lopulta mentiin molempien kanssa pulloruokintaan ja Aptuksen PentuBoosteriin. Hetken näytti jo paremmalta. Kunnes emolta loppui kaikki maidon tuotanto. Sitten kuoli narttu 🙁 Ja uroksen painokaan ei enää noussut, eikä syönyt vastikettakaan. Olo oli aika epätoivoinen…..

Viimeisenä oljenkortena laitoin FB:n varaemo ryhmään viestiä, josko löytyisi urokselle narttua jolta saisi maitoa. Ja luojan kiitos, sellainen löytyi melkein heti. Joten tänään aamulla suunnattiin russeli-varaemon hoiviin. Vähän mietitytti, kun ei ole tämmöisestä puuhasta kokemusta, mutta vastassa oli tuttu ja ihana Heidi ja hänen touhukas terrieri laumansa. Maisa nartulla oli itsellään 4 viikoiset, todella pullukat pennut laatikossa. Sinne sitten vaan tissille iskettiin pieni malinöösi poika. Ja voi mahoton sitä tissin imemistä 😀 Poika imi monta tuntia kunnes kroppa muuttui semmoiseksi pullukaksi.

Kun poika oli Baarissa, kävin minä emon kanssa eläinlääkärissä tsekkaamassa Cänän tilan. Reilun tunnin Cänää hoiti ja tsekkas kaksi lääkäriä Lopen eläinlääkäriasemalla ja melko lailla perusteellisesti tutkittiinkin. Otettiin verikokeet kohtutulehduksen poissulkemiseksi, tsekattiin ihan yleiskunto, lämpö, limakalvot, hampaat jne jne. Ultrattiin myös ja sekin ok. Muuta ei todettu kuin molemmissa korvissa tulehdus ja hiivaa. Niihin ei nyt otettu kortisoonia pennun takia. Korvat hoidetaan kortisonilla kuntoon myöhemmin. Saatiin maidontuotantoon piikki sekä 5 päivän lääkekuuri. Laskua tuli, mutta rahanmenon myötä myös rauha minulle, Cänällä kaikki ok. Siitä sitten takaisin keinoemon luokse, jossa Heidin sylissä köllötteli Maisa Mahtava ja pikku malinöösi. Maitoa veteli ihan tunteella. Ja oli siellä joku toinenkin terrieri innokkaana hoitelemassa malivauvvaa….. Maisa imetti, niin toinen pissatti  ja muu lauma uteliaana kannusti !

Urospennun massu pullotti maidosta ja me suunnattiin kotiin. Matkalla käytiin Oitissa apteekissa ja kaupassa, pentu korissa mukana. Hän hurmasi muutaman naisen heti  

Käytiin ostoksilla…..
Autoilu sujuu

Kotona Cänä aloitti pienellä avustuksella heti pennun imetyksen. Ja myöhemmin jatkettiin ruokailua sisällä, mukavasti kaikki kolme parisängyssä makoillen. Nyt vaan kädet kyynärpäitä myöten ristiin, että imetys lähtee sujumaan. Ainakin Cänä nyt söi, eka kertaa synnytyksen jälkeen….. Meni ruokaa, piimää ja pötkylä aptuksen pentuboosteria…. Pentuboosteri ei oo ihan kauheen halpaa, pötkö maksaa 27 euroo ja jos niitä menee kaks per päivä niin kohtuu hintavaa…..Mutta niitä sit ostetaan jos sillä saadaan emä syömään, koska jos ei syö ei voi tuottaa maitoa. Nyt on oppirahat maksettu taas hetkeksi, samoja virheitä ei _ehkä_ tehdä Nerin kanssa…… Näin toivon, ja toivon myös että pentuja olisi edes se neljä, ettei olisi tätä pienen pentueen ongelmaa. Lisää kuulumisia huomenna, toivotaan että imetys meillä sujuu yölläkin 

Kotona homma jo vähän sujui…..

Emä oli

Ja uroskin pääsi tissille…

Kasvattaminen ei oo aina ihan ”pala kakkua” eikä asiat mene niinkuin me halutaan. Opettavainen oli tämäkin pentue, harmi että pitää aina mennä ns. vaikeimman kautta. Nyt toivotaan että uros jää henkiin, vielä ei hurrata eikä juhlita. Pari viikkoa pitäisi pitää pikkukaveri hengissä… sitten ehkä helpottaa hetkeksi. Ainahan näistä ”lapsista” on huolta ja murhetta.

Nyt me ollaan vähän väsyneitä ja rauhoitutaan olemaan rauhassa kotona. En ehkä jaksa koneella istua, en vastailla viesteihin jne… anteeksi siitä, mutta tuon pennun hengissä pitäminen on täysipäiväinen työ.