Muistilistaa hankinnoista …

Pennut kasvaa ja tarvitsee kaikenlaista.. Viimeisin ja erittäin tärkeä hankinta oli penturuoka. Nää pennut kun kasvaa silmissä niin piti  käydä ostamassa niille kunnon eväät ! Happy Dogin ruuassa pysytään ja toive on että tulevaisuudessakin pennut ruokittaisiin laadukkailla Happy Dogin ruuilla. Nyt meillä pennut alkavat pikkuhiljaa emän maidon ja jauheliha kermaviiliyhdistelmän  lisäksi syödä HD:n nappulaa. Siinä ohessa menee myös ns. pentupuuroa eli Vollkostia. Tuossa Vollkostissa on proteiinia 27 % ja rasvaa 13 %. Vaikutti erittäin herkulliselta ruualta, siis meillä isot koirat saivat maistiaiset ja kyllä ne tykkäs !! Ensimmäisen vaiheen nappulana menee sitten tuota Medium Baby ruokaa jossa onkin proteiinia 26 % ja rasvaakin 16 %. Energiset ja liikkuvat koirat tarvitsevat hyvän ja laadukkaan ruuan ! Tätä nappulaa tulisi syöttää ainakin 5 kuukauteen asti, toki voi syöttää pidempäänkin. Sitten noin vuodenikäisenä voi siirtyä HD:n Sport ruokaan.  Jotta pennut ruokittaisiin laadukkaasti ja hyvin annan jokaisen pennun mukaan säkin Medium Baby ruokaa sekä  jonkin verran tuota puurohiutaletta.  Jatkossa ruokaa saa ostettua minulta, jälleenmyyjiltä ympäri Suomen tai tilaamalla suoraan Koiraurheilu.fi joka toimittaa säkin Matkahuollon tuomana kotiin ilman lisäkustannuksia !!  Ja tarvittaessa lisäinfoa ja ruokintaohjeita annan mielelläni.

12109269_10208063129320200_6038678656673926915_n

Tässä voisi muutenkin jo muistutella mitä kaikkea tulisi pentua varten varata kotiin 🙂  Eli hankintalistalle kannattaa laittaa:

  • säästäkää lehtiä pissapapereiksi sillä niitä menee. Muistakaa poistaa lehdistä ne niitit, ettei pentu vahingossa syö niittejä. Nehän eivät massussa sula.
  • Varatkaa talouspaperia useita rullia ja ostakaa pari pulloa myös Tolua näitä ns. pissivahinkoja varten.
  • Jo pennulle kannattaa talveksi ostaa pieni talvimantteli jota opettaa pitämään. Ensimmäiset pari kolme manttelia saattaa pentu repiä mutta kyllä se oppii manttelia / loimea pitämään. Se olisi hyvä sillä esim. kylmässä autossa maatessaan loimi on hyvä lämmike ja ehkäisee lihasjumeilta sekä ”vesihännältä”.

Tässä ihan hyvä ja hyvin malille istuva loimimalli….. Pysyy hyvin päällä myös juostessa 🙂

12122688_10208071729775206_99621367494937780_n

  • Hankintalistalle kannattaa laittaa myös koiran peti ja sellaisen löytää parilla kympillä jos etsii esim. Tori.fi …. Meillä käytössä ovat ns. säkkituolit joiden päälle on laitettu pari tukevaa pussilakanaa….. Ai että koirat tykkää nukkua niissä !
  • Lisäksi sitten vielä mahdollisesti se isoin ns. Ottenhäkki tai oviportti tms. tilaan jossa pentua on mahdollista pitää. On hyvä rajata pennulle ns. oma tila niitä hetkiä varten kun se  joutuu jäämään yksin. Jos perheessä on muitakin koiria niin en suosittele jättämään pentua ns. laumaan kun koirat jäävät yksin kotiin. Pennulle on turvallisempaa kun se jätetään ainakin alkuaikoina yksin eikä isojen koirien kanssa.
  • Talvea varten kannattaa ostaa valopanta tai heijastinvaljaat (tai loimi jossa on ne heijastimet) jotta pentu nähdään myös pimeässä.
  • Leluiksi alussa käyvät vanhat froteepyyhkeet, rikkinäiset ja parittomat sukat jne. Myöhemmin sitten geelipalloa, patukkaa jne.
  • Kaulapantoja kannattaa ostaa kaksi: toinen ns. ketjupanta jota pentu ei saa vedettyä pois päänsä yli ja toinen esim. puolikuristava fleecepanta / nahkainen panta.
  • Ja TÄRKEÄ on HETI muistaa hommata koirallenne se vakuutus !! Malit ovat aika tapaturma-alttiita vaikka muuten ovatkin terveitä.  Usein niille sattuu ja tapahtuu… menee pentuhampaita leikkiessä poikki, tulee tikattavia reikiä metsässä juostessa tai kähinöidessä muiden koirien kanssa jne. Vakuutus voi siis olla todella tarpeellinen ja maksaa kyllä itsensä takaisin vuosien saatossa. Ja kun se vakuutus on hommattu niin ei tarvitse miettiä että viekö koiran lääkäriin vai ei kun tietää että laskusta saa suurimman osan korvauksina takaisin. Kannattaa pyytää tarjousta eri firmoilta ja miettiä ei vain hintaa vaan myös sitä mitä eri firmat sitten korvaavat. Niissä korvausasioissa kun voi olla suuria eroja.  Tässä nyt niitä tärkeimpiä juttuja mitä tuli mieleen…

12063404_10208068347890661_3215233311205614788_n