TOKOkisat sunnuntai 16. helmikuuta

Kun ”oma” seura eli HauHau järjesti kivan TOKOkokeen sisähallissa ajattelin osallistua. Sama paikka ja tuomari kuin Tikun kokeessa 19. tammikuuta 2014. Tällä kertaa ilmoitin mukaan myös Ollin (Tulikuuma Oljenkorsi) vaikka sen treenaaminen olikin ollut aika vähäistä. Ollin edellinen TOKOkoe oli ollut piirinmestikset Hattulassa elokuun 31. päivä 2013. Eli aika pitkä tauko kisaamisessa…..   Olli oli tapansa mukaisesti melkoisen ”energinen” 🙂 sen ohjaaminen on aina taiteilua. 

EVL

Osallistujia oli yhteensä viisi ja  EVL liikkeet oli jaettu siten että aloitettiin paikallaistumisella ja paikallamakuulla.  Istuminen meni Ollilta hyvin, pientä ääntelyä kyllä. Koska siinä alussa on aina niitä yleishöpinöitä niin sinä aikana Olli aina ehtii kerätä kivasti kierroksia. Nytkin se siinä tärisi ja läähätti – ajattelin että se liike ei tule onnistumaan.  Kuten kuvasta näkyy, niin pää kääntyili ja seurasi aktiivisesti ympäristöään.  Onnistui kuitenkin ja arvosanaksi 9.

 
Paikkamakuu on Ollilla varma, mutta se ääntely ja rauhattomuus vie pisteitä. Luotan kyllä siihen että se pysyy vaikka häiriöitä olisikin. Ääntelyyn ei vaan ole löytynyt ratkaisua. Arvosana 9.
 
Sitten liikejärjestyksenä olivat Zeta, kaukot,tunnari ja ruutu. Zetassa järjestys oli  maahan, seiso, istu. Yksikään kokeessa ollut koirakko ei tehnyt tuota viimeistä istumista. Ei siis Ollikaan. Taisin hermostuksissani antaa väärällä äänensävyllä sen käskyn ja tapansa mukaisesti jäi sitten seisomaan. Treeneissä tuo istuminen aina onnistuu kun olen rento ja annan oikeanlaisen käskyn. Pitää tuohonkin nyt alkaa taas keskittymään. Arvosana väärän asennon vuoksi 7
Kuvassa Zetan seiso-osuus.
 
 
Seuraavana oli kaukot alkaen istu – seiso – maahan – seiso – istu – maahan. Nämä oli taattua Ollia, ei liikkunut ja teki vaihdot hyvin. Arvosana 9.
 
Sitten oli tunnari. Siinä ohjaajalla kävikin pieni moka ja se maksoi about 30 pistettä…. Moka oli se, että unohdin ennen liikettä ottaa Ollin suusta kuolaa käteen. Joten se kapulan hajustaminen jäi tekemättä. Olli myös lähti kapuloille ihan väärässä tunnetilassa. Haisteli kyllä ihan hyvin mutta nappasi sitten väärän… Tätä virhettä ei ole koskaan tehnyt kisassa ja treeneissäkin tää yleensä onnistuu. Tässä kokeessa kuitenkin arvosanaksi pyöreä nolla 🙁
Kyllä se tunnarissa haistelee mutta mutta…
 
 
Ruutuun lähetyksessä meni merkille hienosti, mutta merkiltä lähdettäessä tuli se haukahdus ! Muuten ei huomauttamista, taattua Ollia. Arvosana 8.
 
Ruudun jälkeen oli pieni tauko kun kehästä otettiin ruutu ym. pois. Joten vein Ollin autoon. Halli on aika ahdas ja kun siellä on ihmisiä ja koiria niin se liikkuminen siellä tuottaa hankaluuksia…. Olli siis kuumenee kaikesta häsläämisestä !Tauon jälkeen oli heti ohjattu nouto. Toivon vasenta puolta mutta tietnekin arvoin oikean. Tässä Olli paineistuu kaiketi väärän treenaamisen takia ja merkki ei yleensä onnistu kunnolla. Eipä onnistunut kokeessakaan. Jäi kauas merkistä, ,erkin vasemmalle puolelle. Siitä oikealle lähettäminen on hankalaa kun heti kääntyessään näkee keskikapulan. Ja keskikapulalle Ollikin meni. Onneksi mulla hermo kesti ja pysäytin Ollin. Näin sain ohjattua hakemaan sen oikean kapulan ! Arvosana 7.

Sitten oli pitkääkin pitempi seuraamisosuus. Siinä oli poikitusta ja hyppelyä, ei siis oikein korrektia. Lyhyet siirtymiset ja käännökset kyllä sujui hyvin. Arvosana 8,5

Luoksetulo oli mun mielestä parasta Ollia – taas ! Se vaan tulee niin napakasti ja pysähtyy hyvin myös.  En siis ihan ymmärrä miksi arvosana vain 8.

Hyppynouto metallikapulalla. Kapula lensi melkoisen kauas ja ajattelin että Olli ei sitä ”löydä”. Tämä oli kuitenkin aika korrekti liikesuoritus ja arvosana sen mukainen 9.                          

Tässä näkyy että kapula meni jonnekin kauas …

hupsista metallinouto

Mutta onnistui kuitenkin ! 😀

metallinouto onnistui

Heti suorituksen jälkeen oli vähän pettynyt kun tuli kakkostulos 239,5 pisteellä. Sitten kun analysoin kisaa tarkemmin niin mieleni muuttui. Tunnari joka on 30 pisteen arvoinen liike meni oman virheen vuoksi nollille ja siksi ykkönen jäi tekemättä. Kuitenkin se oli lähellä, vain 16,5 pisteen päässä !! Eli lisää treeniä vaan ja uudestaan kokeeseen !! Hyvä Olba 🙂

Ollin suoritusten jälkeen ei ollut kauheasti aikaa kun olikin jo Tikun vuoro. Tiku osallistui VOI luokkaan. Treeniaikaa ei ollut AVO kokeen jälkeen paljoa, sillä TK 2 koulari suoritettiin samassa hallissa vain tammikuun 19. päivä. Vajaa kuukausi siis oli treenattu VOI luokan liikkeitä…. Rohkeasti lähdettiin vain hakemaan tulosta ja katsomaan mikä on osaamisen taso.

VOI luokka aloitettiin paikalla makuulla. Se ei ole Tikulle ongelma, se osaa kyllä maata rauhassa ja hiljaa paikallaan sen vaaditut 4 minuuttia. Arvosana 10. 

 


Voittajaluokan liikejärjestystä en enää muista mutta ne eivät olleet ns. järjestyksessä. Homma aloitettiin liikkeestä istumisella, Se onnistui ihan nappiin ja arvosana sen mukainen eli 10 . 

 
Muut liikkeet satunnaisessa järjestyksessä. Luoksetulo muuten OK, mutta maahanmenoon alussa tarvitsin kaksi käskyä. Arvosana 8.


Seuraaminen oli melkoisen korrektia, jopa yllätti minutkin. Arvosana 8. 

Ruutu oli ihan OK, olisi toki saanut juosta ruutuun vielä vauhdikkaammin. Arvosana 10. 

 


Hyppynouto oli ihan korrekti, arvosana 9. 

Tunnari, se liike jota Tiku ei oikeasti vielä oikein osaa. Nyt muistin ottaa kuolaa käteeni jolla hajustin kapulan. Hyvällä asenteella Tiku kapuloille meni ja heti löysi oman. Pudotti sen kuitenkin, joten annoin tuo käskyn ihan varmuuden vuoksi.  Arvosana 8. Voi että mä olin onnellinen !! 

 


Kauko-ohjauksessa mä tiesin että liikkuu ihan liikaa eteen. Alkuun tarvittiin toki vielä pari ylimääräistä käskyäkin että sain Tikun istumaan, siitä eteenpäin se sitten sujuikin iha hyvin. Arvosana 7.

Liikkeiden lopuksi oli vielä metallinouto. Se ei ole yleensä ollut mitenkään ongelmallinen joten en osannut ajatellakaan että se epäonnistuisi. Koe kuitenkin oli aika raskas Tikulle ja olisi tarvinnut varmaan vähän nostattamista ennen metallinoutoa. Kapula meni vielä aika kauas…. Tiku meni kapulalle hyvin ja vauhdikkaasti, ottikin sen vielä ihan hyvin mutta ei sitten tuonut sitä mulle asti. En halunnut paineistaa Tikua yhtään joten sanoin tuomarille että tämä liike jää nyt suorittamatta. Arvosana tästä oli siis nolla.                                                                                                                       


Kokonaisvaikutus oli 8. 

Loppujen lopuksi yllätyin iloisesti. Mä ajattelin että kyllä ne pisteet kakkostulokseen riittää mutta oli jättihienoa että sieltä tulikin ykköstulos pisteillä 260. Nippa nappa ykköstulos mutta se riitti !! Metallinoudon nollautuminen tarkoitti  kuitenkin 20 pisteen vähennystä !!  

Ja tietenkin se virallinen poseeraus ! On malinöösilläkin hymy herkässä 🙂

Me savutettiin se tavoite jota ajattelin. Tikulla on nyt se TK 2 aika hyvillä pisteillä ja nyt vielä saatiin VOI  luokasta se ykkönen. Tämän kaiken jälkeen on erinomaiset mahdollisuudet hakea paikkaa omista FMBB kisoista TOKOn kansainvälisestä kakkosluokasta ! Lisää pitää opetella vain paikalla istuminen ja ohjattunouto. Sitten voisi kokeilla kisaamista. FMBB kisat ovat vasta toukokuun lopussa joten jos tulemme valituksi on vielä reilut kolme kuukautta aikaa treenata !!

Oishan se aika mageeta että olisi kaksi kasvattia, sisarukset, FMBB kisoissa 😉  Nää vaan on niin hyviä nää Ollin ja Paulin jälkeläiset !!