Vuoden 2013 viimeiset agikisat

2013 viimeiset agikisat Hilu kisasi VAU:n kisoissa Lahdessa. Koska oli vuoden viimeinen kisa kyseessä oli paikalla hirmuinen määrä maksi koiria ja kaikki Suomen huiput.  Taisi olla jokaisessa kisassa noin 80 koiraa kisaamassa. Hilu osoitti että vauhtia on TODELLAKIN tullut lisää ja huimasti. Enää ei hävitä paljoa Suomen nopeimmille bortsuille, itseasiassa ne voidaan jopa päihittää kun osuu kohdalle täydellinen hyppärisuoritus. Nyt hyppärillä tuli pari hieman epäonnistunutta käännöstä ja niihin meni ne tarvittavat kymmenykset. Tässä hyppärin tulosliuskaa…. Hieman on epäselvä kuva mutta Hilu ja Kim löytyy sijalta 6.  Hilun aika oli siis 29,45, kolmanneksi sijoittuneen 29,31…. Taakse jäi muuten sellaisia nimiä kuin Janne Toivola & Tixy, Jaakko Suoknuuti & Zen sekä Chi kuin myös Janita Leinonen & Hitti. Aika makee rata siis 😉

Tässä vielä tuo Hilun ehkä paras hyppäri ikinä videolla. Onneksi sain sen kuvattua; ei tullut turhaan ostettua itselle tuota Samsung tablettia joululahjaksi !! 
Sitten olikin agiratojen vuoro ja voi hitto kun huomasin että akalla agiradalla on kaikki kontaktit joista puomi tehdäänjopa kahteen kertaa. Kovaa kirosin jo mielessäni mutta pakkohan Kimin ja Hilun oli lähteä nollaa tavoittelemaan. Ja ei se nolla kaukana ollutkaan; harmillisesti kuitenkin tuomarin käsi yllättäin nousi Hilun kohdalla kun mentiin puomille se toinen kerta…. Paljon antoi tuomari anteeksi koirille noita kontaktivirheitä mutta tälläkään kertaa ei ”vaaleanpunaiset lasit ” osuneet Hilun  kohdalle. No, pitää vaan treenata ne kontakti selvemmiksi jotta hieman huononäköisempikin ne erottaa. 
Niin agiradalta tulokseksi vitonen ja aika perhanan lujaa se Hilu meni tälläkin radalla !! Aika oli 37,32 ja siinä Hilu menettää paljon noilla kontakteilla juuri kun siellä ei oikein voi vedättää – ainakaan vielä. Ne alkaa olla jo, varsinkin alasmenojen osalta, aikalailla juoksukontakteja ja kun ne saadaan natsaamaan kohilleen niin tuosta ajasta lähtee kyllä sekunteja pois !! Treeniä vaan …..
Tässä tulokset agiradalta, Hilu siis sijalla 17.  :
Laitetaan nyt vielä tuo ratasuoritus videonakin tänne kun sellainen kerran taltioitui ….
Viimeisellä agiradalla sitten tuli heti alkuun vitonen puomin ylösmenolta ja koko homma kaatui sitten kepeille jossa Hilu ei kestänyt Kimin vedätystä….  Siitä sitten tuli se ikävä HYL…. Vauhtia ja virettä löytyi kyllä vielä viimeiselle radallekin.  Hilmuuri on aika tykki !!