Vuosi 2013

Vuosi on vaihtunut ja Blogissa hiljaiselo jatkuu….. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että harrastusrintamalla olisi hiljaiseloa. Joulutauko toki vietettiin mutta nyt treenit pyörivät jo melkein täydellä teholla. Menneitä ei kannata miettiä sen kummemmin kuin todeta että PALJON oli tapahtumia ja ihan hyviä onnistumisiakin.

Ei niin hyviin juttuihin kuuluvat ne pettymykset joita ihmiset joihin on luottanut on aiheuttanut. Nämä ns. ”Ystävät” on jätetty taakse ja ei siitä sen enempää. Se, miten jotkut ovat vaan niin täynnä itseään ja omien koiriensa mainioutta jaksaa aina silloin tällöin hämmästyttää – kunnes sitten ymmärtää jo asialle naurahtaa… Mennyt vuosi toi mukanaan kuitenkin paljon uusia, luotettavia ja hyviä ystäviä. Niistä jaksan iloita !! Yksi tälläinen ihanien ihmisten porukka on meidän TOKO ryhmä, jossa pieni mutta taitava porukka yhdessä pistää koiria TOKO moodiin. Eipähän tarvii enää treenata yksin 🙂

Vuonna 2012 tuli useita hyviä tuloksia. Olli nousi EVL luokkaan ja sai jopa ykköstuloksen sekä FMBB 2013 joukkuepaikan ! Sitä en olisi IKIMAAILMASSA uskonut. Ja totuuden nimissä täytyykin sanoa että MM kisatasolle emme vielä ole täysin valmiita. Tavoita MM kisoissa onkin vain saada mahdollisimman hyvät suoritukset aikaiseksi ja sitä kautta jokin tulos ! Ei siis ole suuria odotuksia… Olli on kuitenkin vielä niin nuori koira että sen kanssa on vielä vuosien TOKO ura edessä ja myöhemmin voidaan odottaakin hyviä tuloksia.

Ollin ja Paulin kotona olevat jälkeläiset ovat olleet myös taitavia. Hilu on ollut mahtava tuolla agilityn puolella. Nopeasti nousi kolmosiin ja menestystä ja hyviä ”päänahkoja” on kerätty. Hilun tavoite oli FMBB 2013 MM kilpailut…. Joukkueeseen pääsy oli melko vaikean tien takana ja aluksi näytti ettei pisteet tulisi ihan riittämään mutta tarkastuslaskennan kautta Hilu ja Kim pääsivät kuin pääsivätkin joukkueeseen !!  Kesken on Hilunkin koulutus vielä mutta suunta on kokoajan parempaan päin…. Ja nuorihan Hilu vielä on, vuosia on edessä monta.

Pojat Tiku ja Topi…. Tiku täytti haaveeni ja teki sen IPO 3 koularin. Tulos ei ollut järisyttävä mutta siihen treenimäärään nähden ei voi kuin olla tyytyväienen. Maalimiehiä kun ei vaan tunnu olevan jotta pääsisi treenaamaan riittävästi. IPO onkin jäänyt Tikulla taka-alalle ja TOKO on noussut päälajiksi. TK tuli suoritettua ja AVO liikkeitä työstetään parhaillaan. Tavoite on kesän TOKO SM kisoissa….. Saa sitten nähdä !

Topi on ollut hieman kotikoirana. Sen pää ei kestä vielä koulutusta, se menee sellaisiin tiloihin että ei oikein ole uskaltanut lähteä kimppatreeneihin 🙂  Mutta nuorihan se on Topikin – jospa se joskus sen BH kokeen tai TOKOn alo luokan korkkaisi. Jää nähtäväksi, sillä Topille en halua asettaa suuria paineita tai tavoitteita.

Pauli on edelleen hyvissä voimissa ja varmaan vielä jatkossakin joskus tulee agilitiä ihan kisoissakin hyppelemään ! Toivotaan että Pauli on tulevanakin vuonna terve ja hyvässä kunnossa.

Kevät siis menee Belgien MM kisoihin valmistautuessa ja rahaa kerätessä. Kisojen jälkeen sitten asetetaan uusia tavoitteita ja katsotaan mitä tehdään mm. IPO koe rintamalla…. Tikun kanssa olisi toki kiva päästä SM kisoihin mutta se voi olla meille vielä liian aikaista eikä sitä kannata murehtia vielä.

Toivotaan vaan että koirat pysyvät edelleen terveinä ja työhaluisina – silloin niillä on vain taivas rajana !!  Yritän kevään mittaan taas enemmänkin kertoilla täällä Blogissa valmistautumisesta MM kisoihin ja mahdollisista kuulumisista kisa – ja harrasterintamalla !!