Agikisat Vuokkoset areenalla 05.01.2014

Jeps, tällä kertaa suunnattiin Vantaalle ja Vuokkoset areenalle. Totesin siinä areenalla ollessamme että se on eka kerta kun Hilu siellä kisaa. Halli tuntui sopivan Hilulle hyvin; ei liukastellut ja oli mukavan rauhallinen ympäristö. Myös parkkipaikkoja oli riittävästi että auton sai hyvään paikkaan parkkiin ! Sehän on toki tärkeää …..

Makseissa oli taas kova taso, mukana oli kaikki huippu bortsut hyvine ohjaajineen ! Tuomarina oli meille tuttu Jari Suomalainen. Tiesin että vauhdikkaita ratoja tulossa. Yllätys oli se, miten hyviä ansoja Jari olikaan saanut kehiteltyä sinne radaoille – oli kiva katsoa kun koirakot yrittivät parhaansa mukaan suoriutua ! Hyppäri oli kyllä mun mielestä helppo, mutta siinä vauhti nousi aika hurjaksi ja se taisi olla juuri se ansa. Hilulla kävi hyppärillä pieni virhe ja se olikin sitten HYLLY. Kepeille tultaessa Kim ihan pienesti heilauttaa kättä kohti ei suoritettavaa hyppyä ja sinnehän se Hilu sitte lipsahti. Karstusen Janne sanoi myös rataa eri suunnasta katsoneena että Kimin liike vei hypylle ja pois keppilinjalta = oli siis ihan looginen valinta koiralle suorittaa se hyppy. Parasta oli kuitenkin se, että virheen jälkeen Hilu meni Kimin luo ja pystyivät suorittamaan radan ihan vauhdilla ja draivilla loppuun asti; viime aikoinahan Hilu ei ole kestänyt virheitä ja on lähtenyt radoilta minun luo, joten kehitystä havaittavissa tässäkin asiassa.  Tässä tuo harmillinen hylly hyppäri (tosin ei harmittanut yhtään koska niitä hyppärinollia Hilulla on ihan riittämiin ). 

Radat alkoivat kuitenkin agiradoilla -juuri niillä mistä niitä nollia pitää vielä kaksi kappaletta metsäsätää jotta päästään MM karsintoihin. Mökkihän Rovaniemelta on jo varattu, joten periksi ei anneta ennekuin nollat on plakkarissa !  Niin, agiradoilla aloitettiin. Eka rata oli huikean hieno, harmillisesti Kim kähti pituudella kääntämään Hilua ehkä liian aikaisin ja tiukasti. Hiluhan teki työtä käskettyä ja siinä takajalat kaatoivat viimeisen pituuden palikan. Muuten VIRHEETÖN RATA. Vähän piti fiiliksiä haeskella kun se vitonen sieltä taas napsahti. Vauhti oli kyllä taas ihan huimaa 🙂 kuten tulosliuskasta voi todeta.
Ja tässä video suorituksesta.

No, sokerina pohjalla se, että tulihan sieltä se aginollakin !! Enää yksi puuttuu….. Aginolla on aina nolla, vaikka tässä suorituksessa oli paljon parannettavaa. Hilulla on turhan paljon laajoja kaarteita ja käännöksiä ja sehän maksaa kalliita sekunteja. Siitä johtuen sijoitus vasta 6. – silti nopein ei bortsu tälläkin radalla !
Rata oli vaikea, vain 7 nollatulosta joten ihan hyvä suoritus Hilulta taas. Kommenttia sain radan reunalta aika monelta että Hilulle on tullut kivasti vauhtia lisää ! Ja onhan se nyt syttynyt tähän lajiin. Jos katsotaan viimeset kymmenen kisaa niin hyvä suorituksia on tullut: 5 nollaa = 50 % nollavarmuus, 2 x 5, kerran 10 ja 3 x HYL. (jos nyt oikein muistan) . Nuo hyllyt eivät ole olleet mitään törkeitä vaan just semmosii lipsahduksia.  Hyvä Hilu ja Kim !! 
                                                               Tässä vielä tuo nollarata !