D ja E pennut maailmalla

Pitkän hiljaiselon jälkeen voi todeta, että kesä meni ja syksy on tullut. Kesä oli erilainen, oli muutto uuteen kotiin ja kaksi pentuetta joita odotettiin kuin kuuta nousevaa.Pennuille oli loistavia koteja tarjolla enemmän kuin pentuja olisi voinut edes syntyä. Tilanne näytti niin hienolta. Luonto (ehkä viisaudessaan) päätti kuitenkin näyttää, että ei se aina mene niin kuin me ihmiset suunnitellaan.

D pennut syntyivät hyvin, mutta niitä tuli vain kaksi. Tyttö ja poika. Molemmilla pennuilla kuonossa vikaa (halkio tms.), pojalla toki vain vähän. Tyttö jaksoi elää vain viikon. Poikaa jouduttiin pulloruokkimaan ja hakemaan varaemolta maitoa, kun omalta emältä maito loppui. Poika onneksi saatiin kasvamaan ja siitä tulikin komea ja topakka pikkumies joka sai viralliseksi nimekseen Jusards Devil The Second kutsumanimenä TUHO.

Tuho

Pari viikkoa ensimmäisen pentueen jälkeen oli vuoro E pentujen syntyä. Niistäkin tiedettiin röntgenin jälkeen, että vain kaksi pentua on tulossa. Tässäkään ei asiat menneet niin kuin olisi toivottu. Synnytys, tai sen alku,  kesti tuhottoman kauan. Lopulta syntyi todella iso uros, mutta hän oli jo syntyessään kuollut. Toinen pentu oli tyttö. Olimme jo lähdössä eläinlääkäriin, kun synnytys pitkittyi, mutta lopulta tyttö syntyi luonnollisesti. Topakka ja iso jo syntyessään, todella tumma ja kiukkuinen. Ainoana pentuja tyttö kasvoi huimaa vauhtia koska emällä oli tissit täynnä maitoa.

Nyt tyttö, joka sai viralliseksi nimekseen Jusards Eximia, kutsumanimi Mäsä, on jo seitsemän viikkoa vanha. Monien käänteiden jälkeen, taitaa olla niin, että tyttö jää kotiin. Se on aika pakkaus, luonteeltaan ehkä haastava ja kun sillä vielä on napatyräkin niin jääköön kotiin.

Pennut, oli niitä kaksi tai useampi, on aina aikamoinen urakointi niin emäkoirilta kuin kasvattajaltakin. Ajatuksen pentujen suhteen on menneet laidasta laitaan, tyyliin ei ikinä enää ja mitäs jos vielä.  No, kaikki on nyt auki. Haru on seuraava toivo, jos pentuja ajatellaan hankittavan. Seuraava juoksu voisi olla se ajankohta, eli heti kun nyt talvella juoksut tulevat niin sitten astutus. Asiat Harun osalta alkaa olla kunnossa. Eilen saatiin eläinlääkäriltä todistus Kennelliittoa varten, että on narttu on terve ja kestää pennutuksen. Ja huomenna on vuorossa silmäpeilaus. Siinä ei pitäisi olla mitään, mutta kun on PEVISA niin peilataan toki.

Että siinä ne kuulumiset lyhyesti. Kirjoittelen taas kun jotain uutta on tiedossa. Jos Harun pennut kiinnostaa, niin Harua saa tulla moikkailemaan agikisoihin. Viikonloppuna pyöritään Hyvinkään kisoissa ja loppukuusta ollaan Rimalla.