Kesä 2013

Jep, kesä meni ja nyt ollaan jo syyskuussa.. Paljon en ole ehtinyt Blogiin kirjoitella; pahoittelut siitä. Alkukesä meni täysin työn merkeissä. Työrintamalla oli hirveästi omien vuorojen lisäksi myös ylitöitä. Silloin jäi niin koirat kuin kotielämäkin taka-alalle. Sitten kun elokuun alussa alkoi loma, oli koiraharrastuksen vuoro – eikä siinä sitten paljoa kotona tai koneella ehtinyt istua !! No, nyt ollaan taas töissä, valvotaan 24 tunnin vuoroa, joten on aikaa hieman kirjailla kesän tapahtumia tännekin.

Kesäloma alkoi elokuun 2. päivä. Silloin starttasin uudella autolla (lue MaliMobiililla) TOKOkisoihin Vöyriin asti. Siellä Olli kisasi EVL luokassa. Kisa sinänsä ei ollut mikään menestys, Olli nollasi ohjatun  ja siinä meni se huipputulos ! No, ykköstulos (273 p. )  tuli kuitenkin eli kyllä se ne muut liikkeet klaaras ihan OK.

Tuskin oli MaliMobiili ehtinyt kotipihaan kun lähdettiin Nokialle koiraNÄYTTELYYN !! Ollillahan oli TVA tulokset muuten koossa mutta se näyttelyn H puuttui. Mentiin Nokialle rodun erikoistuomarille jotta josko sieltä se H irtoaisi. Ja tulihan se, sekä Ollille että Tikulle. Harmi että Hilu oli hieman kärttyinen tuomaria kohtaan ja siitä syystä putkahti vain T. No, oishan se ollut liikaa että olis tullu TVA ja AVA + AVA-H samalla kertaa. Se tuli todettua että noi näyttelyt ei oo meidän juttu ! En tajua miten jotkut jaksaa juosta näyttelyissä useammin kuin mitä tarvitaan…… Huvinsa kullakin !

PK. SM kisoissa piti tietty käydä kannustamassa tuttuja ja shoppailemassa. Rahaa paloikin kiitettävästi ja kaikkea muka tarpeellista tuli ostettua 🙂 Reissulla tuli yövyttyä taas Tampesterissa hyväksi havaitussa Härmälän leirintäalueella. Yöpyminen oli järkevää koska sunnuntaina Hilu starttasi Lempäälässä kolme agilitykisaa. Lempäälästä tuli sitten se kaivattu nollavoittokin, tuplahan Hilulla jo oli. EI ollut tämä reissu ihan turha.

Elokuun puolivälissä oli taas pidemmän reissun vuoro. Onneksi mun ei sittenkään tarvinnut lähteä yksin, vaan Laura (Isohanni) ja malinarttu Ava  lähtivät matkaseuraksi. Matka suuntautui ensin Haukiputaalle (20 km Oulun yläpuolella) Belgianpaimenkoirien AGI Rotumestiksiin. Hilu starttasi yksilökisassa sekä joukkueessa. Yksilöissä Hilu teki hyppäriltä kohtuu hyvän nollan ja agiradalta vitosen. Yhteissijoitus RM kisassa taisi olla viides. Joukkueena meillä oli Pauli 12.v, Olli 8 v., Ava 5 v. ja Hilu 4 v. Kaikki maleja, käyttölinjaisia sellaisia <3 Ohjaajia ei ollut muita kuin Laura joten työnjako oli se, että mä hoidin aina koiran starttiin ja Laura juoksi. Lopulta hieno joukkueemme sijoittui pronsille !! Oli se ihan kiva tunne.... Koska lauantaipäivän oli satanut kaatamalla ja aikataulu venyi pitkälle iltaan niin jäimme Lauran kanssa Haukiputaalle yöksi ja lähdimme sitten vasta aamulla varhain kohti Sieviä. Sievissä oli sunnuntaina Belgien TOKO RM kisat. Olli kisasi EVL luokassa, Tiku AVOssa ja Laura Avan kanssa ALOssa. Olli missasi kisassa sekä ohjatun että ruudun !! Kaikki vain sen takia että Olli oli AIVAN TOTAALISEN väärässä tilassa. Siis liian korkeassa vireessä !! Saatiin me kolmostulos…. Ja se siitä. Tiku oli taitava. Teki upeat liikkeet ja sitä myötä ykköstuloksen. Tiku voitti luokkansa <3 Ava ja Laura teki hienoa työtä ALOssa mutta pieleen mennyt hyppy alensi pisteitä, ykköstulos siitä huolimatta !! Loput lomasta meni treenailessa sillä vielä oli tiedossa piirinmestis tokot RSKK:n joukkueessa. Joukkueena voitimme hopeaa. Olli teki kakkostuloksen, nollaten jälleen tunnarin ja taas ylivireen takia 🙁  Niinpä Olli jäi näistä kisoista sitten piiiiiiiiiitkälle tauolle. Täytyy hoitaa tuo ylivireisyysasia kuntoon ja jatketaan kisaamista taas talvella / keväällä.  Tikulle on suunniteltu vielä IPO kisat ja Tokostakin on tarkoitus hankkia viimeinen AVO ykkönen jotta saadaan nimen yhteyteen TK2 koulari. Hilu on agilitannut ja kisannut ihan hyvin tuloksin. RM kisojen sijoitus takasi sen, että joukkuepaikka varmistui kotikisoihin 2014 ! Se on hyvä juttu nuorelle koiralle ! Hilu keskittyy nyt täysillä agiin ja sitä  koutsataan kahdessakin eri paikassa huippukouluttajien johdolla !! Panostus on kova, toivotaan että se tuo halutun tuloksen !! Seuraavina on piirinmestikset. Hilu yksilöissä ja Riman joukkueessa, Pauli yksilöissä ja RSKK:n joukkueessa. Niistä sitten myöhemmin …..