TOKO SM 2013 Pieksämäki

Tulihan tehtyä kisareissu aikas pitkälle. Tarkoitus ei ollut tänä vuonna lähteä kisaamaan SM kisoihin mutta kun oman seuran joukkuetta ei ilmeisesti olis saatu mukaan ilman meitä niin sit me ”uhrauduttiin” . Kaikenlaisten työ- ja harrastuskiireiden takia ei olla ehditty Ollin kanssa juurikaan treenata tokoa – ja se harmitti jo etukäteen. Ongelmia odotin paikalla istumisesta (lähinnä siinä se jättö), ohjatusta ja ruudusta. Ne ei oo viimeaikoina oikein sujuneet. Ja kaikkinensa on liikkeet jääny retuperälle kun treeniseura ja aika on puuttunut.  Tavoite SM kisoista olikin vain tulos – mutta kuinkas sitten kävikään !!

Kisapaikka oli hieno urheilukenttä keskellä kaupunkia. Ilma oli lomailuun mitä parhain mutta ei ehkä ihan koirakisaa ajatellen. Lämmintä + 30 astetta ja pilvetön taivas. Oli siis todella tukalaa mutta onneksi Olli osasi rauhoittua lentoboksiin teltan varjoon. EVL liikkeet oli jaettu kuuteen eri kehään joten se tiesi odottelua ja tarkkailua milloin oma vuoro osuu kohdalle.

Paikalla istuminen 2 min pisteet 8,5

Kisa aloitettiin paikalla istumisella sekä paikkamakuulla. Istumisessa jännitin sitä, jääkö Olli oikeaan asentoon ja osaanko antaa oikean käskyn. Olli jäi nätisti istumaan ja istui koko vaaditun ajan. Näytti ihan korrektilta kun saatiin palata koirien luokse. Ollin takana olevassa kehässä tehtiin luoksetuloja ja sieltä välillä kuului aika houkuttelevia ”tänne” käskyjä. Ilmeisesti Olli on kääntänyt kutsuja kuullessaan päätään koska pisteitä tuli vain 8,5.

Paikalla makuu 4 min pisteet 5

Paikka makuussa Olli meni hyvin maahan ja odotti korrektisti sen 4 minuuttia. Olli nostettiin viimeisenä ylös ja onneksi Olli malttoi odottaa nätisti omaa vuoroaan. Omasta mielestäni liike oli tosi hyvä, mutta onkohan Olli äännellyt tai jotain kun pisteet tästä oli VAIN 5…..

Ohjattunouto pisteet 7

Paikallaolojen jälkeen pääsimme hetkeksi telttaan lepäämään. Seuraavina oli vuorossa ohjattu nouto sekä luoksetulo. Ohjatussa arvoin vasemman puoleisen kapulan – ja se suunta tuntuu useimmin osuvan meille…… Merkille meno oli ihan vauhdikas ja Olli lähti hyvin kohti vasenta kapulaa ja sen toikin vauhdilla mulle. Miinuksia meni varmasti kovasta käskystä ja pienestä vartaloavusta sekä siitä että Olli hieman pureskeli kapulaa….

Luoksetulo ja pysäytykset pisteet 9

Luoksetulo on viimeaikoina mennyt Ollilta hyvin, eikä SM kisat tehny poikkeusta. Olli tuli koko matkan reippaalla laukalla ja teki tosi napakat stopit. Kaiken kruunasi mahtava sivulleHYPPY ja Ollin ilme joka sanoi: ”Enkö ollutkin MAHTAVA”  Tuomari kommentoi luoksetuloa hämmsätyneellä äänellä todeten että Sehän oli tosi hieno suoritus !

Vapaana seuraaminen pisteet 6.5

Kolmannessa kehässä sitten oli seuraaminen – ja se olikin piiiiiiiitkä kuin nälkävuosi ! Meinasi ohjaajalta jo loppua usko koko hommaan. Alku meni ihan hyvin, siinä oli parin askeleen seuraamiset sinne tänne. Niissä Olli skarppasi. Sitten tulikin tajuttoman pitkä hitaan kävelyn vuoro ja siinä pakka hajosi kyllä aikamoisesti. Täyskäännöksissä Olli jäi haahuilemaan omiaan. Oli tuskaista ! No, sitten kun tempoa nostettiin niin seuruukin parani.

Ruutu pisteet 5

Seuraamisesta jouduimmekin sitten juoksemaan alueen toiselle puolelle jossa meitä jo odotettiin. Luulin että mennään tekemään zeta liikettä MUTTA vuorossa olikin ruutu. Ruutu oli osoittautunut monelle hankalaksi. Merkki sijaitsi lähellä kehän reunaa ja moni koira meni siinä ruutuun lähtiessään ulos kehästä. Ruutukin oli hassusti keskellä kehää ja punaiset merkit ruohikossa eivät olleet kovin näkyvät. Merkiltä siis lähdettiin oikealle. Merkille Olli meni hieman huonosti, oli löysä eikä oikein hahmottanut heti merkkiä. Löysi kuitenkin merkin taaksi. Siinä oli takajalat aika täpärästi juuri alueen sisäpuolella. Käskiessäni ruutuun, Olli lähti kuten moni muukin ulos kehästä ! Sain onneksi käskytettyä SEIS ennekuin olisi ollut ulkona kehästä. Siitä toisella käskyllä Olli sitten osasi ruutuun, tosin sielläkin meni toiseen reunaan ja aivan ruutunauhan viereen. Pysyi kyllä alueen sisällä ja loppu meni ihan OK.

Zeta 7,5

Seuraavassa kehässä sitten ensin se zeta liike jossa liikejärjestys istu- maahan-seiso. Juuri se vaikea istuminen ekana…..  Olli seurasi ihan hyvin, piti paikkansa eikä painanut. Istumiseen annoin aika kovan käskyn (josta tuomari ilmeisesti ei tykännyt) ja sainkin Ollin istumaan !! Sitten oli helppoa loppu zeta, Ollilla on varmat maahanm,enot ja seisominen. Hieno zeta mutta pisteet silti tosi alhaiset. En taas oikein tajunnut !!

Hyppynouto pisteet 0

Sitten tuli kohtalon hetki  hyppynoudon muodossa. Aloitus meni hyvin, Olli odotti kapulan heiton hiljaa sivullani. Annoin hyppykäskyn ja hae, Olli otti kapulan hyvin mutta pudotti sen paluuhypyssä. Annoin toisen käskyn hae, jolloin Olli otti kapulan MUTTA ei tuonu sitä sivulle vaan pudotti sen eteeni !! Liike NOLLA !!! Tätä mä en siis tajua; IKINÄ Olli ei ole tehnyt noin………Tämä kertoo siitä että niitä VARMOJAKIN liikkeitä tarvitsisi treenata :-/

Tunnistusnouto pisteet 5

Ja kuuman homman lopuksi jouduimme kiirehtimään suoraan pettymysten kehästä viimeiseen kehään jossa tehtiin aika eksoottisesti tunnari sekä kaukot. Tunnarissa alku meni OK, hieman rauhaton ja läähättävä Olli oli siinä sivulla kun kapuloita vietiin. Käskyn saatuaan juoksi hyvin kapuloille ja aloitti haistelun. Meni kuitenkin kapuloille niin lujaa että siirsi omaa, Haisteli hyvin ja otti lopulta oman. Toi ihan hyvällä vauhdilla, hieman pureskeli kyllä – ei tosin niin kamalasti kuin joskus. Hassua tunnarissa oli se, että koira lähetettiin hakemaan kahden merkin välistä….. Olli vilkaisi niitä kyllä, mutta onneksi ne ei haitannut suoritusta.

Kauko-ohjaus pisteet 5,5

Kaukot on yleensä  olleet Ollilla hyvät, mutta oliko jo väsymystä ilmassa vai mikä kun ensimmäiseen ja toiseen ylösnostoon vaadittiin kaksi käskyä ! Loput asennon vaihdot meni sitten ihan hyvin. Pikkusen Olli liikkui eteenpäin, mitä se ei siis yleensä tee….

Loppupisteiksi sitten saimme VAIN 191,5 pistettä JOKA SIIS UUPUU 0.5 PISTETTÄ TULOKSESTA !! Hieman harmitti, se puoli pistettä kun olisi ollut hyvin otettavissa mistä vain. Ja tuo hyppy, jos se olisi onnistunut edes jotenkin olisimme saaneet kolmostuloksen varmasti. Harmitusta kesti onneksi vain hetken, sillä olin todella tyytyväinen Ollin suorituksiin ja tsemppaamiseen !! Se teki kuitenkin kaikki ne vaikeat liikkeet oikein, vaikkakin pistevähennyksiä tuli roimasti. Nää oli ARVOkisat ja sen mukainen oli myös arvostelu ! Olosuhteet oli Ollille vaikeat kun sille tulee lämpöhalvaus niin helposti ja sitten se kun se koko ajan touhottaa niin kuluttaa omia energiavarastojaan. Ja kaiken kaatoi meidän osalta se, että loppupään kehiin joutui juoksemaan suoraan seuraavasta ilman pientäkään hengähdystaukoa !! Se pieni tauko kehien välissä me oltaisi tarvittu !!

Hieno reissu kuitenkin !! Meidän joukkue sai tuloksen (kaikki muut joukkueessa tekivät tulokset)  ja sijoittui sijalle 45 / 70 !! Sovittiin jo joukkuelaisten kanssa että ensi vuonna ehdottomasti uusiksi. Meillä oli niin kivaa !!

Nyt meidän täytyisi Ollin kanssa keskittyä treenaamiseen ja suunnataan ajatukset jo kohti RM TOKOja, Ne pidetäänkin tänä vuonna aika kaukana eli Sievissä asti !!