Mennyt Vuosi 2013

Vuosi 2013 on vaihtunut vuoteen 2014. On varmaan hyvä aika miettiä mitä mennyt vuosi toi tullessaan…… Näin nopsaan ajatellen vuosi 2013 oli aika raskas vaikka mitään kamalan dramaattista ei tapahtunutkaan. Itseasiassa vuosihan oli aika menestyksekäs. Listauksena se menisi varmaan jotenkin näin:

– Keväällä  (tai no alkukesästä) oli mahtava matka FMBB kisoihin Sloveniaan. Olimme Ollin kanssa osa Suomen belgianpaimenkoirien TOKO joukkuetta mukaan lähti myös Hilu, joka kisasi joukkueessa Kimin kanssa lajina agility. Menestystä ei meidän koirille nyt tullut mutta aivan mahtava kokemushan se oli !! 
– Kesäkuussa Hilu starttasi eka kertaa agilityn SM kisoissa ja sieltä napsahti upean mahtava sijoitus kymmenenneksi. Paras belgikoira jne…. 
– Open SM kisoissa menestystä tuli KV radalta jossa Hilu sijoittui toiseksi !
– MM karsintoihin ei lähdetty koska pisteitä oli kertynyt jo varsin mukavasti.
– Rotumestikset Pohjoisessa eivät menneet Hilulta ihan nappiin mutta joukkue pronssia tuli kuitenkin ! Mukana joukkueessa myös Hilun äippä Olli sekä isäpappa Pauli !! Mahtava saavutus.
– Tikun kausi ei mennyt ihan niin kuin suunnittelin, SM kisoihin ei päästy kun se ykköstulos jäi pisteen päähän. Lopulta ykköstä metsästettiin ihan tosissaan ja saatiin kasaan kolme IPO 3 koularia mutta ei ykköstä. Sitten päätettiin jättää IPO Rotumestiksetkin väliin. 
– TOKO Rotumestiksissä kisasin sekä Tikun että Ollin kanssa. Tiku teki hienoa työtä AVO luokassa, ykköstulos ja luokkavoitto !! Olli pisti ranttaliksi ei sanottavaa menestystä, toki tulos sentään…..
– Olli valioitui vuoden 2013 aikana Suomen Tottelevaisuusvalioksi ja se on titteli jota en olisi ikinä osannut odottaa !! Se oli hieno saavutus jota itse kunnioitan kyllä suuresti.
– Pauli papparainen oli vuonna 2013 hyvässä kunnossa ja kisasi parissakin agikisassa. Muuten Paulin vuosi sujui jo ihan eläkeläisenä hengaillen ja jäähdytellen agilityn parissa. 
– Mimmi jatkaa eloaan Paulin seuraneitinä ja eläkeläiskaverina. Mimmi on ollut terveenä ja pitää Paulin pirteänä.
– Aikku on jatkanut agilityopintojaan vaihtelevalla menestyksellä – pääosin suunta on kyllä ihan oikea. 
– Vuonna 2013 laumaamme saapui sitten yllättäin myös uusi malinoisjäsen. Yksi Tikun pennuista etsi kotia kun sen ostaneet ihmiset eivät sitä voineetkaan pitää. Näin meille saapui malinoisuros Peto ! Se oli se pentu jonka olisin ottanut omakseni jo pentulaatikosta mutta silloin tilanne oli sellainen että meillä ei ollut koiralle tilaa…. Peto tuli meille ja lopulta myös jäi. Synttärilahjaksi Pedon kasvattaja Niina antoi minulle myös täyden hallinnan Petoliiniin. Peto täytti loppuvuodesta vasta vuoden joten aika näyttää mitä sen kanssa tullaan touhuamaan…..

Surua vuoteen tuli heti alkuvuodesta, koska jouduin tekemään viisaan mutta erittäin rankan päätöksen. Oma kasvatti ja meille lopulta armeijan leivistä palannut Topi oli pakko päästää pois. Päätöstä tein monta kuukautta kunnes tilanne kärjistyi niin pahaksi että vaihtoehtoja ei vaan enää ollut. En tiedä mitä Topille oli lyhyen elonsa aikana tapahtunut, mutta jotain pahaa se oli kyllä kokenut. Topi turvautui minuun, meistä tuli erottamattomat. Se alkoi sitten näkyä siten, että Topi alkoi vartioida minua ja meidän kahden reviiriä voimakkaasti…  Tämä näkyi aggressiona muuta laumaa kohtaan ja johti jopa muutamiin vakaviin puremistapauksiin. Topi oli iso ja VAHVA koira; riskien välttämiseksi oli Topista luovuttava. Me, minä ja Topi tehtiin se viimeinen matka lopulta helmikuussa. Voitte uskoa että ei ollut helppoa. Itku tulee nytkin tätä kirjoittaessa. Topi kulkee kyllä aina mun mukana – syvällä sydämessä sillä on paikkansa ! 

Loppuvuonna suuremmilta vastoinkäymisiltä vältyttiin, koirat pysyi suht terveenä, jotain pientä nyt on aina. Paljon menoja ja treeniä sisältyi vuoteen 2013. Hyviä treeniporukoita tuli kolme; puruja saadaan treenata ihan mahtavassa porukassa. Maalimiehenä hääräilee luotettava ja osaava Laakson Jari. TOKOa on treenailtu RSKK:n valmennusryhmässä ja siellä on osaamista niin että tuloksia on tullut. Agilityä on saatu treenailla Rimassa ja onneksi Kim on jatkanut Hilun kanssa kisaamista !  Koen olevani kovin onnellinen; mulla on monta hyvää, taitavaa ja ennenkaikkea TERVETTÄ koiraa joiden kanssa harrastella !  

Henkilökohtaisella puolla vuosi oli ihan OK. Työelämässä sain esimiesviran, minut valittiin Belgiyhdistyksen hallitukseen, pysyin terveenä ja sain treenailla ! Mitäpä sitä muuta tarvitsee 😀