Ollin ensimmäinen EVL kisa ja heti ykköstulos !

Kisasimme Kirkkonummella 20.10. EVL luokassa. Olimme varanneet kisapaikan VOI luokkaan mutta kun saimme siirtoon oikeuttavan tuloksen niin starttasimmekin heti EVL:ssa. Kisaan lähdimme kahden treenikerran voimin ja siis ihan vaan testaamaan osaamistamme (niin ohjaajan kuin koirankin). Itse en ole vielä koskaan yhdelläkään koiralla kisannut EVL luokassa vaikka esim. Paulilla oikeus kisata siellä olisi. Joten jännää oli !

Kirkkonummella on aina mukava kisata. Halli on mukava ja tilava sekä järjestäjät osaavia. Koska olimme pyytäneet vain viikkoa aiemmin siirtoa EVL luokkaan oli meidät laitettu ”lähtölistalla” viimeisiksi eli numerolle 7.

Koe alkoi kehään menolla ja sinnehän pitää mennä koira vapaana. Olli oli aika täpinöissä mutta antoi tuomarin koskea eikä hypännyt päin. Kehään siis päästiin suht kunnialla. Ensin oli paikalla makuu ja tämän kuultuani olin jo valmis heittämään ”pyyhkeen kehään” . Ai miksi …. No, kun paikalla istumista ehdittiin treenaamaan tasan kerran, olin varma että kun ensin on paikkamakuu ja sitten heti perään paikkaistuminen niin se istuminen ei tule onnistumaan. Mitäpä siinä auttoi kuin vain yrittää. Hommaa vaikeutti vielä se, että EVL:ssa koirat laitetaan vuorotellen maahan (Olli siis kuuli kuusi maahan käskyä ennen omaansa) ja nostetaan myös vuorotellen. Tämä ihme kyllä sujui hyvin, Olli piti minuun katsekontaktin kun muut käskivät koiransa maahan ja vasta minun käskystä meni itse maahan. Ihan mahtavuutta ! Paikallaoloa en epäile koskaan koska se on Ollilla varma kaikkien PK-kisavuosien jälkeen.

Paikalla makuu pisteet 9,5 (vähennyksiä ihan pienestä vinoudesta).

Paikalla istuminen sitten. Voi että mua jännitti !! Yritin pitää Ollin kontaktissa itseeni ja sitten kun liikkuri sanoi jätä koira, sanoin vain istu ja lähdin kävelemään ulos muiden mukana. Oli muuten pitkä kaksi minuuttia siellä ulkona. Kun palasimme sisään näin jo hallin ovelta että siellä Olli istui kuin vanha tekijä muiden joukossa. Voi että mä olin onnellinen !! Hieno Olli !!

Paikalla istuminen pisteet 9,5. (vähennyksiä oli kuulemma ihan pienesti piipannut kun menin ulos).

Muut liikkeet tehtiin sitten satunnaisessa järjestyksessä, jota en siis enää muista. Tässä kuitenkin liike liikkeeltä:

Vapaana seuraaminen 8,5. Normi Ollin seuraamista, saisi olla keskittyneempi. Ei mitään isoa virhettä.

Seisominen, istuminen ja maahanmeno seuraamisen yhteydessä oli 7.
Tässä oli teki istumisen sijaan seisomisen. Olin ihan hölmistynyt moisesta virheestä sillä istuminen on ollut Ollin bravuuri aina. Mikä lie ajatuskatko koiralla tai sitten annoin itse käskyn väärällä äänensävyllä……

Luoksetulo jossa seisominen ja maahanmeno 8
Oli ihan OK, ehkä olisi saanut pysähtyä terävämmin seisomaan ja tulla nopeammin sivulle.

Ruutu oli 6 (ihme ettei mennyt nollille)
Tässä meinasi mennä koko liike pilalle ja siten myös tulos. Homma meni niin että ennen ruutua oli ohjattu ja ruudun merkki oli ohjatussa se josta koira lähtettiin merkille. Eli nämä tehtiin siis peilikuvana. Ohjatun jälkeen liikkuri käski minua jättämään kapula sinne hallin seinustalle eli HETI RUUTU MERKIN TAAKSE ! Tätä en siinä jännityksessä huomannut. Muilla kilpailijoilla liikkuri oli hakenut kapulan itselleen mutta kun me oltiin viimeisiä niin ajatteli että kapulan voi aikaa säästääkseen jättää sinne seinustalle. No me vietiin yhdessä Ollin kanssa kapula sinne seinustalle eli Olli NÄKI mihin noutokapula jää !
Sitten kun tuli aika lähettää koira ruudun merkille niin mitä Olli teki; juoksi sinne ohjatun kapulalle tietenkin… Onneksi älysin huutaa sille seis, jolloin Olli pysähtyi ja katsoi minua. Silloin Olli havaitsi merkin ja meni merkille. Sitten siitä vain käsiohjauksella ruutuun ja loppu oli OK.

Mä oikeasti luulin siinä kehässä että se ruutu oli nolla. Ajattelin kuitenkin jatkaa loppuun asti ihan testimielessä.

Ohjattu nouto oli 8
Tässä onnistui merkki ja vasemman kapulan hakeminen. Ainoastaan luoksetulo oli hidas. Olli hieman paineistui, ei ilmeisesti ollut ihan varma siitä että tekeekö oikein. Hyvin tuli kuitenkin kapulan kanssa sivulle.

Metallinouto hyppyesteen yli 
Tässä ei ollut mitään muuta kuin että tuli hieman hitaasti luokse ja sivulle.

Tunnistusnouto 8,5
Tässä Olli taas kääntyi mun mukanani siinä sivulla. Hitto vie, se tekee sen aina kokeessa. Mutta onneksi se ei haittaa sillä Olli osaa tämän liikkeen. Hieman meni pisteitä siitä että tuli hitaasti ja hieman puri kapulaa.

Kauko-ohjaukset 8
Nämäkin oli ihan OK. Saattoi ehkä ihan hieman liikkua jossain liikevaihdossa…..

Yhteispisteet tulivat minulle SUURENA yllätyksenä sillä ne olivat 261,5 ja oikeuttivat ykköstulokseen !!!! Siis niin hieno juttu ! Ei todellakaan uskallettu edes toivoa mitään ykköstulosta, ajattelin että jos saadaan edes tulos ja suht ehjä suoritus niin olen tyytyväinen !
Kaiken kruunasi vielä se, että sijoituimme kolmansiksi näiden kaikkien kokeneiden koirakoiden joukossa !

Voi että mä olin (ja olen) ylpeä Ollista. Sillä on kyllä niin huikea työmoraali että se todellakin tekee AINA parhaansa !!  Eka EVL ykkönen plakkarissa, kaksi vielä metsästettävä jotta saadaan se TK 4. Valiotahan Ollista ei tule kun ei ole sitä turhanpäiväistä näyttelytulosta….. Nyt ehkä hieman treenaillaan ennen seuraavia kisoja 😉