Päivitystä päivitystä…

Ihan kuulkaa yleisön pyynnöstä nyt päivittelen tätä Blogia.  Niin hirmusti kaikkea on tapahtunut että en varmaan kaikkea enää edes muista. Päivitykset ovat jääneet tekemättä lähinnä siksi, että olen opiskellut tässä nyt vuoden päivät (ylempää ammattikorkeakoulututkintoa)  ja tietokoneella on saanut (tai joutunut) istumaan ihan riittämiin koulutehtäviä tehden. Ei ole siinä sitten jaksanut enää kirjoitella päivityksiä. Olisi toki pitänyt tehdä päivityksiä, varsinkin kun niin paljon hyviä uutisia olisi ollut……  No, yritän korjata tässä asiaa……….

FMBB 2016 

FMBB 2016 järjestettiin Ranskassa, Aubigny sur Nere nimisessä paikassa. Sinne ajoin yhdessä Hilun ja Tikun kanssa. Kilometrejä tuli yhteensä reilut 4300 km ja yksin olin autolla reissussa….. Hieno reissu, antoi uskoa omiin kykyihin . Laivamatkat ja automatkat sujuivat hienosti, koirat nauttivat olostaan omassa autossa ja kaikki oli OK.  Majoitus oli viimeisen päälle ranskalaisessa linnassa. Muuten voi kyllä todeta että ranska on kyllä aika omituinen maa… ei siitä sen enempää 🙂

Selvisimme ongelmitta ja kokemuksena FMBB oli taas juurikin sitä mitä aina. Mahtavia suorituksia, elämyksiä, ihmisiä, uusia ja vanhoja tuttavuuksia – kaikkea mitä koiraurheilu vaan voi tarjota !! Sitä fiilistä ei voi sanoin kuvata, se pitää itse kokea !!

FMBB oli hieman kaksijakoinen…. Tikun kisat meni juoksunarttujen hajuihin L Eläinlääkärin tarkastuksessa havaittiin, että juoksuja ei mitenkään kisakoirilta tarkasteta ja niitähän sitten oli siellä kisoissa. Saksan joukkueen juoksuiset koirakot oli ilmoitettu, mutta nekin saivat sitten virallisissa treeneissä treenata juurikin sillä kisa—areenalla. Tiku teki osittain ihan hyviä suorituksia mm. ruutu, ohjattu ja merkinkierto- hyppy-nouto onnistuvat. mutta muuten liikkeet meni enempi vähempi haisteluksi. Tulosta emme kumpanakaan kisapäivänä saanut, mutta kokemuksia sitäkin enemmän.. Toisena päivänä tulos olisi tullut jos en itse jännityksessäni olisi mokannut Tikun loistavia kaukoja. Siinä luin väärin ja käskytin koirani asentoa liian aikaisin maahan… Jäi sitten yksi asento tekemättä ja se liike nollautui .

Agilityssä sen sijaan oli parempi onni, johtui varmaan siitä, että en ohjaamassa tai osallisena ollut mitenkään. Hilun luovutin Kimille heti kun se oli mahdollista ja Hilu otti Kimin taas omaksi luotto ihmisekseen. Kisapaikalla en Hilun lähellekään saanut mennä joten kun olivat radalla kuvasin ja kannusti kaukaa, ettei Hilu vaan saa hajua minusta …. Hienosti meni joukkuekilpailu, vaikka olosuhteet olivatkin ihan hirveät. Piti pelätä ettei koira tai ohjaaja loukkaannu kun radan pohja oli aivan pelkkää mutaa. Siitä hyvin kertoo kuvat Tanja Lehdon juoksukengistä.

tanjan kenkä

Itsekin katsojana vain piti käydä ostamassa Ranskan kumisaappaat, ne ei olleet mitään Haute Coturea J Yksilöissä Hilu pääsi heti ekalta radalta finaaliin eikä Kim tainnut siellä kurassa sitten ihan kaikkia kisoja kisatakaan. Finaalissa sitten ei ollut onni ihan myötä. Hilu liukastui kepeille menossa ja sai siitä virheen. Hilun kisa oli sitten sillä taputeltu kun tuli se vitonen. Hilu oli lopulta yksilöissä sijalla 23, toiseksi paras suomalaiskoirakko yksilöissä heti Zorron jälkeen. Joten ei huono sekään.

Joukkuekilpailussa Kim Zorrolla ja Hilulla sekä Tanja Lehto Ansalla ja Iida Vakkuri Kitkalla olivat vakuuttavia. Ylivoimainen voitto Suomeen jälleen !! Joukkuekultaa tuli viimeksi kotikisoissa Tuusulassa 2014 ja nyt Ranskanmaalta. Hilulle ja Kimille siis jo toinen FMBB Maailman Mestaruus. Kyllä se oli jännää  ja niiiiiiin makoisaa 😀

FMBB2016 joukkue tulokset

Onnelliset mitalistit Kim ja Zorro & Hilu

IMG-20160515-WA0008

Ja tässä vielä video joukkuekisan kultamitalisteista finaalissa. Ota äänet pois, saattaa kirkuminen satuttaa tärykalvoja….