Taukoa kisahaaveisiin ja haasteita muutenkin

Joululomalla Tikulle kävi pieni haaveri. Kaverin takajalan polvi otti osumaa tarhan ovenkarmiin. Ovenkarmi oli vahvempi, onhan se  metallia. No, kohta on Tikukin metallia, polven ristiside otti nimittäin sen verran pahasti osumaa, että polven leikkaus odottaa keskiviikkona 16 tammikuuta. Metallia jalkaan ja pitkä ja varovainen toipuminen. Äääh että pitikin sattua. reilut 30 vuotta oon koirien kanssa koheltanut, eikä ennen oo sattunut mitään pahaa, kunnes sitten nyt.

Alunperinkin olin suunnitellut, että tammi helmikuu pidetään taukoa kisaamisesta ja tapahtumissa juoksemisesta, mutta että sen piti sitten näin konkretisoitua 🙁  Olin jo varannut Tikulle, Harulle ja Pedolle rallykisat, mutta ne nyt menee Tikulta ohi. Ehkä starttaan Pedolla ja Harulla, vaikka ei kyllä pitäis, kun ei ehditä yhtään treenata.

Tiku siis leikataan kahden päivän päästä. Pelottaa se toipuminen …. Ekat kaks viikkoa, Liikutukset kytkettynä ja ekstra varovaisesti. Jep, ei oo helppoa. Ei saa liukastua, ei saa hyppiä, ei saa kävellä rappuja, ei saa juosta jne. Tätä me ollaan jo harjoiteltu, kaikki ulkoillut on olleet lyhyitä ja vain remmissä. Raput alas menee remmillä takajalat nostettuna ja raput ylös mä kannan. Onneks Tiku painaa vaan 30 kiloa ja antaa hyvin nostella itseään.

3-6 viikkoa leikkauksesta, Kävelyt remmissä nostetaan 2 x vuorokaudessa 20 min kerrallaan. Aletaan ”istu,seiso” jumpat, aloitetaan kuntoutus vesimatolla ja jumpalla.

7-12 viikkoa leikkauksesta, päästään normilenkkeihin  (jos kaikki on mennyt hyvin) Kuntoutusta lisätään ja valvotusti voi liikkua vapaana.  Pitkä on toipuminen mutta toivotaan että siitä jalasta vielä hyvä tulee. Leikkauksen tekee meidän luottolääkäri Jan Iven, joka pelasti Tikun isän Paulin aikoinaan hyvällä leikkauksella.

Tältä näyttää Tikun liike tällä hetkellä….

https://web.facebook.com/sari.pehkonen.5/videos/10218634176149764/