Päivitystä ja pentuhaaveita

Hirveä kiire on ollut koko syksyn. Yksin kuuden koiran ja muuttuneen duunin kanssa ollaan välillä oltu hieman kovilla. Koirat onneksi ovat nyt sopeutuneet muuttuneeseen rytmiin ja tappelut ja muut häsläykset ovat loppuneet. Pääsääntöisesti ne on työpäivät jo ihan iisisti kotona. Huono omatunto vaan siitä, kun ei viikolla enää ehdi koirien kanssa puuhastella juuri mitään. Toisaalta viikonloppu vapaat mahdollistaa kisaamisen ihan maksimaalisessa määrin.  Ja kyllä me on kisattukin. Belgien Rotumestaruuksiin ilmoitin Hilun ihan vaan kannatuksen vuoksi, en ajatellut että tulisi mitään suurta menestystä. Mummeli pistelikin parastaan, tai no ainakin varmoja ratoja ja nappasi Mestaruuden monen kovan luun kuonon edestä. Hilun tittelirivistöön siis voi lisätä Rotumestaruuden 2018. Tässä yksi Hilun rata, jonka ihana katsoja kuvasi ja laittoi linkin minulle. Iso Kiitos Piia !!

Ja mikä kisoissa oli hienointa niin se, että Jusards Cruella vasta 3 vuotias kiihkeä narttu oli Rotumestaruus Pronssilla ! Siis kaksi Jusards koiraa mitalipallilla, aika hienoa !! Tässä Cruellan hyppäri. Leia on huikea koira, ei helppo mutta Kimi pärjää tuollaisen raketin kanssa kyllä.

Itse kisasin myös tuossa RM kisassa. Hyvinhän se meni mutta pikku virhe ja tuloksena Pedon kanssa kaksi HYL rataa. Hyvä mieli jäi kuitenkin, Peto alkaa olla jo kuulolla.  Tässä tuo meidän hyppäri, joka oli melkein viime metreille asti nollarata. Peto on huikee koira.

Omat puutteeni tiedostaen, me nykyään agilityssä lähinnä kuntoillaan ja pidetään hauskaa. Nollat tulee jos on tullakseen.

Ja sitten, niihin pentu haaveisiin….. Nyt näyttää siltä, että Harun juoksu tulee kesäkuussa 2019 koska sillä on juoksu just nyt. Myös Cänällä on nyt juoksu eli Cänän mahdollinen astutuskin olisi sitten joskus kesällä, ehkä vuonna 2020. Harun pennutus on paljolti kiinni siitä, miten pentueelle on kiinnostusta. Malipentueita tulee paljon ja jos kiinnostuneita pennun ottajia ei ole, niin Harun pennutus jää. Se olisi kyllä sääli, sillä Harun pennut ovat olleet niin ihania halimaleja ja sen lisäksi vielä mahtavia harrastuskoira (tuloksia löytyy useista lajeista) että olisi sääli jättää Haru käyttämättä. Ja koska kasvatustyö ei ole minulle se ansiokeino, niin pentuja ei tehdä ellei ole  kiinnostusta. Jos siis malinoisista haaveilet, kannattaa olla minuun ajoissa yhteydessä, pennutus kun riippuu siitä, onko pennuille koteja tarjolla.  Tähän loppuun on hyvä laittaa Harun pennun hieno rata JANKK agilitykisoista. Pienestä oli taas se nollarata kiinni . Videolla siis Jusards Clarissa ”NERI” ja ohjaajansa Jonna.