Tikun TOKO

Käytiin eilen ihan pikapikaa treenimässä hallilla TOKOliikkeitä.  Ajattelin keskittyä nyt vaan niihin uusiin liikkeisiin joita pitäisi hioa; varsinkin jos mennään sinne FMBB2014 kisoihin…….

Aloitin sillä kivalla merkillä ! Tiku tykkäsi juosta merkille ja palkaksi sai pallon. Ihan vielä se ei aina mene ihan merkin taakse asti tai jos menee taakse niin ei ole aivan korrektisti siinä merkin takana. Näitä vaan pitää vahvistella ja palkkailla vain oikeasta suorituksesta. Tiku onneksi kestää toistoja 😉

Merkin jälkeen ajattelinkin sitten heti mennä vaan hurjasti eteenpäin. Eli lähetys merkille ja siitä lähetys ruutuun. Juu-u, sillein vaan ihan kisamaisesti. Ihme ja kumma kyllä se onnistu, ekalla tosin piti merkillä antaa kaksi käskyä ruutuun (ei meinannut millään uskaltaa lähteä ruutuun) mutta sitten se jo sen hokasikin ja loput merkiltä lähetykset oli OK.

Sitten otettiin tunnari. Tiku istumaan ja vein itse 15 metrin päähän tunnarit. Oma oli kolmas oikealta. Hienosti haisteli, löysi oman, nappasi sen suuhun ja toi mulle. Tätä ei sitten jäätykään hiomaan vaan pallo palkaksi ja keräsin tunnarit pois.

Väliin kolme metallinoutoa joissa ei ollut mitään huomauttamista…. Ihme että kisassa ei tuonut metalli kapulaa, mikä lie ajatuskatko pojalle tuli.

Lopuksi sitten tehtiin ohajttua noutoa. Voi että se on vaikea 🙁  Seurautin Tikun merkille ja jätin seisomaan. Vasen haettiin kolme kertaa ja aina upea onnistuminen. Sitten ajattelin ottaa oikealta hakua. Koira merkille ja siitä vahva ohjaus oikealle, mutta ei se nyt oikein onnistunut….. Kaari ei ole riittävä oikealle puolelle ja siksi menee keskikapulalle. En antanut nostaa keskikapulaa joten paineistui hiukan. Otettiin sitten toistoja että saatiin pari onnistumistakin. Lopuksi jätti palkkaus ja kamat kasaan.

Tunti näissä pikku treeneissä taas vierähti ja kivaa oli meillä molemmilla. Pääsispä vaan treenilöimään oikein porukalla. Yksin treenaaminen kun ei ole kivaa.