Hyviä ja huonoja kuulumisia !

Työpäivän ratoksi ajattelin päivitellä taas Blogia 🙂 Kerrotaan ne hyvät uutiset nyt heti ensiksi. Eilen oli HauHaun järjestämät agikisat ”omalla” eli RSKK:n hallilla. Ollin ohjaajana toimiva Pia oli vihdoin uskaltautunut ilmoittaa heidät ihan virallisiin kisoihin. Tarkoitus oli vain koittaa että miten se kisarata sujuu. Ollihan ei ole kisannut sitten tammikuun 2010….. Pia oli ilmonnut Ollin kahdelle radalle eli agiradalla ja hyppärille.
Agiradalle starttasi 25 maksikoirakkoa ja VAIN 9 teki tuloksen ! 

Olli meni radan hienosti, vain 4 rimaa putosi – ja se on pientä kun puhutaan Ollin menosta. Radalla oli keinu, A ja puomi ja näiltä ei kontakti virheitä. Keppikulma oli myös aika hankala ja sen Olli selvitti myös hienosti. Itseasiassa Ollilla oli kyllä ehdottomasti kisan paras keppisuoritus ! Voi että mä olin niin tyytyväinen siihen Pian ja Ollin rataan. Aikakin oli lopun pienestä töpeksinnästä huolimatta todella hyvä, siis kolmanneksi nopein 😉
Viimeisenä ratana oli hyppäri. Tuomari teki ratapiirrustukseen muutaman muutoksen ja radasta tulikin melkoinen juoksurata. Pialla kävi siinä heti ekoilla esteillä pieni moka ohjaussuunnitelmassa ja siitä tulikin heti HYLLY…. Noo, rata jatkuin ja lopun vaikea ohjauskuvio meni kuin menikin upeasti. Etukäteen olin varma että siellä lopussa se hylly tulee ja tippuu kaikki loppusuoran rimatkin, mutta itseasiassa se oli radan paras kohta Ollilta ja Pialta. Voi että mä olin onnellinen vaikka se rata hylly olikin !! Hyppäriltä tuli lopulta vain 8 tulosta ja ajat oli alle 30 sekunnin joten varsin nopea oli rata !
Tämä kisatesti meni siis todella hyvin ja olen tyytyväinen Ollin käytökseen. Se ei näe eikä kuule muita kun saa olla Pian kanssa. Ja se tottelee Piaa aivan kuin olisivat aina tehneet hommia yhdessä. Ensi viikonloppuna onkin sitten Pialla ohjauksessaan vanha Herra Pauli kun he menevät edustamaan RSKK:ta piirinmestaruuskisoihin.
Sitten niihin huonoihin uutisiin. Varsinainen aksatykkimme Hilu on ollut jo pari viikkoa sairaslomalla ja piirinmestikset jouduimme perumaan 🙁 Hilulla oli taas anaalitulehdus ja siihen liittyi myös mystinen hännän turvotus. Kävimme jo parillakin eläinlääkärillä mutta hoitona on nyt ollut vain antibiootit ja kipulääkkeet. Maanantaina Hilu nukutetaan ja se häntä ja peräpää muutenkin tsekataan oikein kunnolla. Tämä tietää sitten kuukauden karenssia kisoihin ja viikon lisätaukoa myös treeneihin. Toivotaan että tämä asia saadaan selvitettyä ja ettei siellä ole nyt mitään kummempaa……. Hiluhan on ollut perusterve tähän asti, niin nyt nämä sairastelut ym. tuntuu aika tylsiltä !!
Muuten laumassa on kaikki hyvin. Nyt pääpaino treenauksessa on ollut Tikun treeneissä – tosin ei olla päästy käymään kovin hyvin purutreeneissäkään ja se harmittaa vietävästi ! Kisat on tulossa ja treenejä ei ole saatu niin paljoa kuin olisi ollut tarkoitus. Itse yritän nyt saada jäljen kuntoon ja tottiksen edes hieman paremmaksi. Viimeistelyissä keskityn vain ja ainoastaan nyt tunnetilaan, siis siihen että Tikulla on hyvä, luottavainen ja rento fiilis tehdä. Sehän osaa kyllä tottisliikkeet, mutta on kovin epävarma ja paineistunut (ja se johtuu vain ohjaajan epäreiluudesta). Nyt siis iloisia, onnistuneita treenejä vaan. Katsotaan tuoko se toivotun tuloksen……..