Kuulumisia pitkästä aikaa…..

Aika laiskasti olen tätä Blogia päivittänyt :-/  Syy ei todellakaan ole se, että ei olisi ollut tapahtumia vaan se, että kiirettä on ollut liikaakin. Pari viime kuukautta on pääsääntöisesti keskitytty Tikun ja Pedon treenaamiseen. Peto tekee pientä tottia, piilonkiertoa ja puree. Tikulla on laitettu tottista uuteen kuosiin ja varsinkin luoksetuloja ! Olen pikkusen ylpeä että itse keksin tavan millä saada Tiku luoksetuloissa VAUHDILLA loppuun asti. Luoksetulot parani heti tyydyttävästä erittäin hyvään. No, kaikella tällä oli toki hintansa kuten kuvista näkyy.

Lisää viettiä on sitten tehty myös noutoihin ja sekin näyttää tuottavan tulosta pikkuhiljaa…. Puruissa Tiku alkaa olla siinä vaiheessa että hallinta pettää ja pahasti kun kaveri alkaa olla liiankin itsevarma ja puruotteessa voimaa. Viime kokeessa tämä kaikki sitten kostautui ja jokaiseen irrotukseen piti antaa lisäkäsky ja siitä huolimatta oli irrotukset tahmeita. Tätä hallintaa onkin nyt työstetty. Muita työstettäviä juttuja on kuljetukset, niin sivu- kuin selkäkuljetuskin. Nämä varmasti saadaan talven aikana kuntoon kun on noita appareitakin. Ensi keväänä lähdetään sitten taas metsästämään sitä ykköstulosta jotta päästäisiin arvokisoihin.

Agilityrintamalle ei  kuulu mitään ihmeitä. Hilma toki on parantunut jo aikoja sitten mutta treenit Kimin kanssa on jääneet taka-alalle. Hilu on kyllä valittu Belgien FMBB 2014 kisajoukkueeseen ja pikkuhiljaa pitäisi alkaa Hilullakin tiukka treenikausi. Aikku on treenaillut agilityä vaihtelevalla menestyksellä. Välillä se tekee niin hienosti että kisafiilis alkaa nousemaan ja sitten taas se ei suostu tekemään mitään, no ei ainakaan ohjatusti. Täytyy nyt vaan malttaa, Aikku kun on vielä nuori neitonen. Luustokuvissa käytiin ja ihan hyvältä kuvat näytti. Vielä niitä ei kuitenkaan ole lausuttu joten varmuutta terveydestä ei ole. Tosin, lääkäri sanoi että on hyväkuntoinen ja varmaan kestää agilityn rasitukset. Ja se riittää minulle.

Olli on ollut TOKOsta pitkällä tauolla. Mulla meni jotenkin hermo siihen lajiin ja Ollin kuumumiseen joka johti kisoissa suuriin virheisiin. Pikkuhiljaa on kuitenkin aloitettu taas treenaaminen vaikka ei päästykään FMBB joukkueeseen kuin ensimmäiseksi varakoirakoksi. Ehkä hyvä niin, jää kisoissa sitten enemmän aikaa Hilun lämppäämiseen jne.  Ollilla on tavoitteena heti ensi vuoden puolella lähteä kisaamaan EVLn kisoja tahtiin kisa per kuukausi. Katsotaan sitten mikä on taso ja tulokset. Enäähän ei tuloksilla sinänsä ole väliä kun se TVA titteli jo saatiin. Nyt tosin olisi hyvä hetki niille malipenneleille kun ei olla joukkueessakaan ….. Urosvalinta vaan tuottaa päänvaivaa, kotimaassa kun ei ole kovin montaa meille kelpaavaa ehdokasta.

Muuten on kaikki koirat olleet suht terveitä ja reippaita. Papparainenkin on edelleen rautaisessa kunnossa ja aina silloin tällöin hyppelee agiratoja. Talvea odottelemme innolla. Tai no, lähinnä lunta me odotellaan jotta päästään taas kelkkailemaan. Se on niin mahtava tapa pitää koirat kunnossa.