Köhää, yskää, limaa ja karanteenia !

No niin, pitihän tähän hehkutukseen stoppi tulla ennemmin tai myöhemmin – ja se tuli siis NYT ! Kaikkien näiden hallikisojen jälkeen oli odotettavissakin se, että joku tauti sieltä koiriin tarttuu. Nuo isot hallikisat ja hallien matot varsinkin ovat aika bakteeripesiä. Meille kulkeutui Vuokkosilta Hilun mukana kennelyskä 🙁 Kisat oli sunnuntaina niin tiistain mentiin sitten eläinlääkäriin tutkimuksiin ja diagnoosi vahvistui kennelyskäksi. Eläinlääkäri kuunteli kuitenkin keuhkot ja tunnusteli kurkun ym. todetakseen että ei ole mitään vakavampaa. Lääkekuurina antibiootti ja yskänlääke ja paljon lepoa !! Just joo ja ihan kuin tässä ei olisi tarpeeksi alkoivat lauman muutkin koirat sitten köhimään….Torstaina köhivät Tiku, Aikku ja Peto, vanhukset eli Olli, Pauli ja Mimmi olivat oireettomia. Ei muuta kuin koko lauma lepoon ja karanteeniin että ei mennä tartuttamaan tautia muihin, vaikka kyllä tuota kennelyskää nyt on niiiiin paljon liikkeellä että sen voi saada melkein mistä vaan. 

On se hirveetä katsoa kun yleensä niin terve koira on kippeenä ! Tiku ottaa sairastelun ainakin kovin vakavasti, muilla se menikin ohi paljon helpommin. Tiku on ollut normaalia enemmän kyljessä kyhnäämässä ja yskinyt ja oksennellut kuolaa. Se on vaatinut huomiota paljon enemmän kuin muut. Yleensä tuo köhä onneksi helpottaa parissa- kolmessa päivässä mutta lepoa toki siihen päälle tarvitaan vielä reilun viikon verran. Vaikka ei näitä kipeinäkään voi vaan lepuuttaa, rauhallisia (tai siis niin rauhallisia kuin mahdollista) lenkkejä on kuitenkin tehtävä. Tuo yli kahdenkymmenen asteen pakkanen vaan ei tee hyvää hengityselimille. 

Nyt sitä taas osaa sitten arvostaa terveitä koiria kunhan saa tämän epidemian pois päiväjärjestyksestä. Sitten haetaankin koko laumalle se KC eli Nobivac KC sumute. Jospa sillä sitten pärjätään taas hetken aikaa- tosin nyt taas tuli oppia eli en tuo Hilua halleihin liian aikaisin hengaamaan ja altistumaan bakteereille. Ja onhan tuo nenäsumute sitten vielä yksi konsti jolla voi ehkäistä kennelyskää – tosin mikään ei anna 100 % suojaa tautia vastaan. Tästä saa lisää tietoa tuosta inhottavasta Kennelyskästä 

Meillä onneksi kaikilla tuo kennelyskä on ollut lievää ja toivotaan että ei kenelläkään menisikään keuhkokuumeeksi asti. Mutta nyt päivitykset ovat näin ikäviä ja tulee taukoa treeneihin ja kaikkiin tapahtumiinkin.