Lomamasennusta vai mitä lie….

Joo, kesälomalla ollaan oltu nyt viikko. Piti treenata ja tehdä  koirien kanssa kauheesti kaikenlaista mutta kun tää kesä nyt vihdoin tuli ja sikalämpimät ilmat niin eipä oo juuri touhuttu. Ja sekös on saanut mun mielen matalaksi ! Koirat kyllä tahtois tehdä kovastikin, ei niitä nyt niin noi kuumat kelit haittaa. En vaan ole viitsinyt niitä turhaan autossa kuljetella kun se lämpötila autossa nousee niin kovin äkkiä ihan tukalaksi. Joo, onhan mulla se kärrykin mutta kun ei se perässä viitsi aina ajella, varsinkin kun en osaa sitä vieläkään kauhean sulavasti peruutella 🙂  Siinä on aikamoinen homma kun repii kärryn aina irti ja käsipelillä sen sitten kääntää ja pistää taas autoon kiinni. Eli tuli varmaan selväksi että ei oo treenailtu…..

Hilu ja Kim on käyneet kisaamassa – eli on se Hilun onni että on paikassa missä sen kanssa tehdään. Toisaalta meillä ois se nartun paikka auki. Nyt on Tiku ja Aikku kimpassa takapihalla ja toisaalta Pauli ja Muumi on kimpassa. Peto siis vailla tyttökaveria….. Siksi on mielessä herännyt ajatus että jos Harun pennuista jäis meille tyttökoira…. Siis apua, taas uusi mali 😛 No, katotaan nyt mitä sieltä tulee ja monelleko löytyy hyvä ja harrastava koti muualta. Ainiin, ultra on ensi viikon tiistaina eli 18. päivä. Sitten ollaan taas asteen viisaampia !!

Aikun kanssa on käyty parit kisat, hyviä ratoja mutta nollatulos on aina mennyt johonkin ihan yllättävää pieneen virheeseen… Tulokset aina jo 5 tai HYL….. Suunta on oikea mutta nyt pidetään taukoa, tehdään viettiä ja  treenataan pikkuisen keppejä. Kepeillä on se sama vanha ”vika” eli kun on vaan kisattu ja kisattu niin kepeillä menee sitten kaikki into. ”Jouduimme” jopa Riman piirinmestaruusjoukkueeseenkin kun ei sinne osaavampia (lue kolmosen) koiria ilmoittautunut… Saas nähdä miten menee 🙂

Peto puolestaan on pahassa murkkuiässä. Siis todella pahassa iässä !! Yks päivä se vaan totes että hänpä ei nyt aja kuule askeltakaan peltojälkeä. Yritin hyvällä ja vähän pahallakin mutta poika ei vaan taipunut. Eka koira joka pistää ihan tosissaan pellolla hanttiin. Toivotaan että pääsemme pattitilanteesta pian ohi !! Peto on ilmoitettu myös agikisoihin – ei sitä kyllä treenattu ole joten tuloksia on turha toivoa. Aikku kun jäi tauolle niin ilmoitin sitten Pedon. Mä se in kinä opi  että kannattais treenata se koira ensin valmiiksi ennen kuin tuhlaa rahojaan kisamaksuihin 🙂

Tikun kanssa on nyt yritetty keskittyä niihin uusiin EVL liikkeisiin. Merkinkierto, nouto ja hyppy alkaa olla suht hyvällä mallilla. Ruudun merkitön ”merkki” on vielä työn alla ja paikallaoloissa hukkuu nyt se istuminen kun ennakoi sitä maahanmenoa. On se, kun kerrankin on saanut sen istumisen ihan satavarmaksi niin nyt se romuttuu kun liikkeeseen tulee näitä uusia jippoja. Tiku on kyllä niin fiksu ja taitava koira että kyllä se treenillä varmaan kaiken oppii mutta ongelma onkin se, että ei ole treeniporukkaa missä treenata….. Harmittava tilanne !

No, viikonlopuksi suunnataan pitkästä aikaa koiraleirille ! Aah ihanata !! Saa treenata ( IPO, tottis ja jälki) ihan parhaassa porukassa !! Mä niin odotan viikonloppua !  Yritän napsia jotain leirikuvia ja pistää tännekin jotain päivitystä.

Loppuun vielä Aikku Muikun kuva viime viikonlopun kisoista !DSC_6078