TOKO Rotumestaruuskilpailut ja vähän agilityäkin

Syyskuun 23. ja 24. päivä oli täynnä koiraharrastusta. Lauantaina osallistui Tikun kaa ties monennettako kertaa TOKO Rotumestaruuskilpailuihin. Pitkään mietin, kannattaako lähteä kisaamaan kun ei olla juuri ehditty TOKOa treenailemaan. Kevään kisoissa aina joku liike epäonnistui ja tuloksena oli kakkostulokset, toki vain rimaa hipoen jäätiin siitä ykkösestä.  Asiaa ei helpottanut se seikka, että edeltävän yön olin töissä. Eli suoraan yövuorosta sitten vaan ajelemaan Kangasalaan ja kisaamaan. Hiukan hirvitti siis.

Kisat meni kuitenkin ihan loistavasti meidän osalta, vaikkakin Tiku keksi taas uuden virheen, tällä kertaa ohjatussa noudossa. Siinä kapulat ei kyllä näkyneet pitkästä ruohikosta, mutta kyllä Tikun olisi pitänyt osata kaartaa riittävästi oikealle ja löytää se kapula. Mutta ei, Tiku lähti merkiltä suoraan keskikapulalle, siihen ajattelin tehdä ihan rutiini pysäytyksen ja siitä sitten oikealle ja kapulan hakuun. No ei onnistunut …. Tiku tuli takaisin merkille jäi onneksi itsenäisesti siihen seisomaan jolloin aika vihaisesti sanoin että HAKEE ja annoin käsimerkin. Siitä vihdoin Tiku tajusi että nyt pitää tsempata. Saimme liikkeestä onneksemme vielä vitosen. Paljon en kehässä uskaltanut pisteitä katselle mutta fiilis oli se, että ainakin ruutu, kaukot ja merkinkiertohässäkkä meni ok. Kuten meni myös paikallaolot eikä ollut luoksetulokaan kamalan huono. Tässä kuva meidän arvostelusta, josta näkyy kaikki saadut arvosanat.

Tikulle siis hieno ykköstulos pistein 280,5 ja sijoitus RM 4. 

Sunnuntaina oli sitten vuorossa agilitykisat Harulle, Cänälle ja Pedolle. Itse juoksin taas Harun kanssa. Pieni virhe oli minulle käynyt ilmoittautumisissa sillä tarkoitus oli kisata yksi agi- ja yksi hyppyrata. No, minä hölmö olin ilomoittanut Harun kahdelle agiradalle. Eka agirata sujui todella mallikkaasti ja teimme nopean nollan. Siltä radalta ei sitten muille nollia tullutkaan joten me voitimme radan ja saimme toisen LUVA:n . Siihen tokaisi tuomari, että nousunollaan ei ole enää mahdollista koska molemmat LUVA:t oli häneltä. Se poisti suorituspaineet radalta, koska ns. nousunollaan ei ollut mahdollisuutta. Päätin tehdä ehjän radan jossa kontakti onnistuisivat. Ja onnistuihan ne, mutta ihan viimeisillä esteillä Haru pääsi lipsahtamaan väärään putken päähän ja siitä sitten HYL. Mutta se ei todellakaan haitannut, rata oli ehjä ja hyvä !

Sitten Anu juoksi kakkosluokassa Cänän ja Pedon kanssa. Peto teki hyppäriltä taas upean ja nopean nollan ja voitti tietenkin radan. Etenemä oli huima 5,09 ja aikakin -14,86 alle ihanneajan.  Cänällä ei ollut tuuria radoilla eikä Petokaan tehnyt hyviä ratoja sen ensimmäisen jälkeen. Pieni pettymys oli kisat siinä mielessä, mutta ei voi vaan aina onnistua. Nyt vielä ennen talvitaukoa koitetaan tehdä tuloksia, mutta se on aina vähän rataprofiilistakin kiinni.

Tähän loppuun vielä muutama kuva agikisoista. Kuvaaja on Päivi Remula ja kisat kisattiin JANKK kentällä.

Yllä kuvissa Cänä ja alla Peto.