Taukoa kisahaaveisiin ja haasteita muutenkin

Joululomalla Tikulle kävi pieni haaveri. Kaverin takajalan polvi otti osumaa tarhan ovenkarmiin. Ovenkarmi oli vahvempi, onhan se  metallia. No, kohta on Tikukin metallia, polven ristiside otti nimittäin sen verran pahasti osumaa, että polven leikkaus odottaa keskiviikkona 16 tammikuuta. Metallia jalkaan ja pitkä ja varovainen toipuminen. Äääh että pitikin sattua. reilut 30 vuotta oon koirien kanssa koheltanut, eikä ennen oo sattunut mitään pahaa, kunnes sitten nyt.

Alunperinkin olin suunnitellut, että tammi helmikuu pidetään taukoa kisaamisesta ja tapahtumissa juoksemisesta, mutta että sen piti sitten näin konkretisoitua 🙁  Olin jo varannut Tikulle, Harulle ja Pedolle rallykisat, mutta ne nyt menee Tikulta ohi. Ehkä starttaan Pedolla ja Harulla, vaikka ei kyllä pitäis, kun ei ehditä yhtään treenata.

Tiku siis leikataan kahden päivän päästä. Pelottaa se toipuminen …. Ekat kaks viikkoa, Liikutukset kytkettynä ja ekstra varovaisesti. Jep, ei oo helppoa. Ei saa liukastua, ei saa hyppiä, ei saa kävellä rappuja, ei saa juosta jne. Tätä me ollaan jo harjoiteltu, kaikki ulkoillut on olleet lyhyitä ja vain remmissä. Raput alas menee remmillä takajalat nostettuna ja raput ylös mä kannan. Onneks Tiku painaa vaan 30 kiloa ja antaa hyvin nostella itseään.

3-6 viikkoa leikkauksesta, Kävelyt remmissä nostetaan 2 x vuorokaudessa 20 min kerrallaan. Aletaan ”istu,seiso” jumpat, aloitetaan kuntoutus vesimatolla ja jumpalla.

7-12 viikkoa leikkauksesta, päästään normilenkkeihin  (jos kaikki on mennyt hyvin) Kuntoutusta lisätään ja valvotusti voi liikkua vapaana.  Pitkä on toipuminen mutta toivotaan että siitä jalasta vielä hyvä tulee. Leikkauksen tekee meidän luottolääkäri Jan Iven, joka pelasti Tikun isän Paulin aikoinaan hyvällä leikkauksella.

Tältä näyttää Tikun liike tällä hetkellä….

https://web.facebook.com/sari.pehkonen.5/videos/10218634176149764/

 

Päivitystä ja pentuhaaveita

Hirveä kiire on ollut koko syksyn. Yksin kuuden koiran ja muuttuneen duunin kanssa ollaan välillä oltu hieman kovilla. Koirat onneksi ovat nyt sopeutuneet muuttuneeseen rytmiin ja tappelut ja muut häsläykset ovat loppuneet. Pääsääntöisesti ne on työpäivät jo ihan iisisti kotona. Huono omatunto vaan siitä, kun ei viikolla enää ehdi koirien kanssa puuhastella juuri mitään. Toisaalta viikonloppu vapaat mahdollistaa kisaamisen ihan maksimaalisessa määrin.  Ja kyllä me on kisattukin. Belgien Rotumestaruuksiin ilmoitin Hilun ihan vaan kannatuksen vuoksi, en ajatellut että tulisi mitään suurta menestystä. Mummeli pistelikin parastaan, tai no ainakin varmoja ratoja ja nappasi Mestaruuden monen kovan luun kuonon edestä. Hilun tittelirivistöön siis voi lisätä Rotumestaruuden 2018. Tässä yksi Hilun rata, jonka ihana katsoja kuvasi ja laittoi linkin minulle. Iso Kiitos Piia !!

Ja mikä kisoissa oli hienointa niin se, että Jusards Cruella vasta 3 vuotias kiihkeä narttu oli Rotumestaruus Pronssilla ! Siis kaksi Jusards koiraa mitalipallilla, aika hienoa !! Tässä Cruellan hyppäri. Leia on huikea koira, ei helppo mutta Kimi pärjää tuollaisen raketin kanssa kyllä.

Itse kisasin myös tuossa RM kisassa. Hyvinhän se meni mutta pikku virhe ja tuloksena Pedon kanssa kaksi HYL rataa. Hyvä mieli jäi kuitenkin, Peto alkaa olla jo kuulolla.  Tässä tuo meidän hyppäri, joka oli melkein viime metreille asti nollarata. Peto on huikee koira.

Omat puutteeni tiedostaen, me nykyään agilityssä lähinnä kuntoillaan ja pidetään hauskaa. Nollat tulee jos on tullakseen.

Ja sitten, niihin pentu haaveisiin….. Nyt näyttää siltä, että Harun juoksu tulee kesäkuussa 2019 koska sillä on juoksu just nyt. Myös Cänällä on nyt juoksu eli Cänän mahdollinen astutuskin olisi sitten joskus kesällä, ehkä vuonna 2020. Harun pennutus on paljolti kiinni siitä, miten pentueelle on kiinnostusta. Malipentueita tulee paljon ja jos kiinnostuneita pennun ottajia ei ole, niin Harun pennutus jää. Se olisi kyllä sääli, sillä Harun pennut ovat olleet niin ihania halimaleja ja sen lisäksi vielä mahtavia harrastuskoira (tuloksia löytyy useista lajeista) että olisi sääli jättää Haru käyttämättä. Ja koska kasvatustyö ei ole minulle se ansiokeino, niin pentuja ei tehdä ellei ole  kiinnostusta. Jos siis malinoisista haaveilet, kannattaa olla minuun ajoissa yhteydessä, pennutus kun riippuu siitä, onko pennuille koteja tarjolla.  Tähän loppuun on hyvä laittaa Harun pennun hieno rata JANKK agilitykisoista. Pienestä oli taas se nollarata kiinni . Videolla siis Jusards Clarissa ”NERI” ja ohjaajansa Jonna.

 

 

 

Päivitystä pitkästä aikaa

Niin kovin on ollut kiire, että on päivitykset jääneet tekemättä. Uusi työ ja elämäntilanne aiheuttaa nyt niin paljon päänvaivaa, että ei ehdi oikein mitään. Elämäntilanteen muutoksen vuoksi, jäi Harun astutuskin tältä kesältä tekemättä. Yksin uuden työn ja kuuden koiran  kanssa totesin, että en pysty millään hoitamaan pentuetta ja koiria niin hyvin kuin haluaisin ja siksi pentue siirrettiin ensi kesään. Ensi kesänä pennutus varmaan on helpompaa, sillä apukäsiä on tarjoutunut projektiin ja lomiakin on laitettu varastoon, että voi olla pentujen kanssa koko 7 viikkoa kotona.  Joten JOS malinoispentu Harusta kiinnostaa, kannatta olla ajoissa yhteydessä. Ihan kivasti on yhteydenottoja jo tullutkin.

Harun pennut täyttivät eilen kolme vuotta !! Niin se aika rientää. Kaikki ovat omistajilleen tuoneet iloa ja elämyksiä elämään. Osalla pennuista on jo hurjasti tuloksiakin, vaikka ovat niin kovin nuoria vielä. Tessa (Comtesse) on käynyt kokeilemassa nuoren ohjaajansa kanssa canicrossia ja heti hienosti viides sija luokassa 11-13 v. Heistä varmasti kuullaan vielä.

Jonna ja Neri (Clarissa) ovat ahkeroineet hirveästi tuloksia, kaikkia en varmasti tässä edes muista mainita, mutta ainakim piirinmestis rallytokossa VOI luokan voitto ja piirinmestis pronssia joukkueessa. Jälki ALO luokasta JK 1 koulutustunnus ja hienosti agilitystäkin nollavoitto. Tää pari on kyllä niin huima että huh huh. Ja Neri on mahtava, hurmaa ihmisiä kaikkialla missä liikkuu. Tässä agirata josta siis hieno nollavoitto

Neri

Kim ja Leia (Cruella) avasivat valiokellonsa kun voittivat kolmosluokan hyppärin ihan huimalla suorituksella.

Itsekin olen ollut aktiivinen. Rallytokon piirinmestiksiin piti saada Rimalle korvakoirien joukkue, joten Tiku ja Haru ilmottiin sinne. Haru kisasi ekaa kertaa rallyssa ja heti tuli täydellinen suoritus. Täydet 100 pistettä ja luokkavoitto ! Tässä video

Tiks teki myös hyvän radan pisteet 98 ja toinen sija. Joukkueena piirinmestis kultaa joten ei huono.

Tässä Tikun rata

Hilun kanssakin on aksattu ja jopa ihan menestyksekkäästi. Saatiin kovassa seurassa voittonolla, se rata oli jokseenkin täydellinen ! Hilu on ihan huippu.

Tässä voitto rata, ei se nättiä oo mutta tehokasta.

Että tällaista kaikkea sitä on puuhailtu… Jos haluat koiran jonka kanssa harrastaa ja touhuilla – ota mali !

Tuloksia kasvateille

Elämää FMBB jälkeenkin on ollut. Heti paluu viikolla oli Tikulle varattu Janakkalaan kaksi rallyTOKO kilpailua. Tarkoitus oli saada Tikulle se RTK 1 koulutustunnus. Ja vaikka radat ei ihan virheettömiä olleetkaan, niin kyllä me hyvät tulokset saatiin. Ekalta radalta vain kontakti virhe ja pisteet 99. Toiselta radalta kaadettiin yksi kyltti, se oli -3 p joten pisteet 97. Näin Tiku saavutti RTK 1 tunnuksen. On se upea koira !!

Jusards Clarissa oli samoissa kisoissa, kisaten AVOssa kaksi kisaa. Huiman hienot suoritukset Neri tekikin ja sai RTK 2 koulutustunnuksen. Hieno suoritus nuorelta koiralta !! Onnea Jonna & Neri.

12. toukokuuta olikin sitten näyttelyn vuoro. Järvenpäähän näyttelyyn oli ilmoitettu Jusards Candy (Cänä), Jusards Cruella (Leia) sekä Jusards Colt (Frank). Nuo näyttelyt ei ihan ole käyttömalinoisien parasta osa-aluetta ja haimmekin vain sitä H:ta, jolla olisi mahdollisuus joskus valioitua. Ensiksi kehään menivät Frank ja omistajansa Maria. Tulos oli hieno sillä Frank sai ErittäiHyvän arvosanan ! Sitten oli Cänän vuoro ja Cänää esitti Jenna. Myös Cänä sai lopulta sen ErittäinHyvän. Lopulta itse vein kehään Cruellan, koska Kim oli itse töissä. Cruellakin sai sen mitä piti eli H tuli ja se siitä. Oltiin kyllä aikamoisen tyytyväisiä reissuun ja siihen, että nuo tulokset tulivat. Eipä tarvitse enää näyttelyyn mennä !

Kuvassa vasemmalla Leia, keskellä Cänä ja oikealla komea Frank.

Päivityksiä, kuulumisia

Kovin laiskasti olen jaksanut päivittää kuulumisia tänne Blogiin. Paljon on kuitenkin tapahtunut, maliharrastajalla kun ei koskaan ole tylsää tai hiljaista hetkeä.

Tänä vuonnakin lähdin kahden koiran kanssa Belgianpaimenkoirien MM kisoihin eli FMBB 2018 kisoihin Sloveniaan.

Kuten aiemminkin niin omalla autolla ja yksin matkaan, tai no olihan mulla mukana Tiku ja Hilu. Haikeutta oli ilmassa sillä tämä olisi molemmille se viimeinen FMBB reissu. Siskokset kun täyttävät 9 vuotta kesäkuun ensimmäinen päivä ja haluan antaa molemmille rennon ja terveen vanhuuden, joten niiden arvokisat ovat takanapäin. Hilu lähti taas kisaamaan agilityyn  ja Tiku oli mukana TOKO joukkueessa.

Sloveniassa oli tosi kuuma, lämmintä oli joka päivä semmoiset 30 astetta ja se teki kisaamisesta haastavaa. Hyvin koirat kuitenkin kuumuuden kesti. Sen suurempaa menestystä ei tänä vuonna tullut. Hilu oli paras Suomen agikoira, sijoitus 8. Joukkuehyppäriltä tuli hopeaa, kokonaiskisassa joukkue oli harmittavasti 4.

Tiku teki hienosti kahtena päivänä nollattomat suoritukset EVL luokasta. Ensimmäisen päivän suoritus oli todella hyvä. Toisena päivänä liikejärjestys oli meille haastavampi (tunnari mm. viimeinen liike) ja koira jo hieman väsynyt. Kolmostulos molemmilta päiviltä ja yhteistuloksissa sijoitus 10 / 16. Ei huono ja olen kyllä hurjan tyytyväinen. Tässä Tikun osa-aluepisteet:

Tässä vielä kuvia Tikun suorituksista.  Kiitos Erjalle kuvista.

 

 

 

Agikisat JAU:lla 11.helmikuuta

Kahden kuukauden tauon jälkeen lähdin Harun ja Pedon kanssa agikisoihin Sipooseen. Halli on mukava, mä tykkään siitä pohjasta eikä se ole turhan kaukanakaan. Vähän hirvitti ohjata molempia tykkejä itse, mutta lähdettiin vain pitämään hauskaa. Harulle otin hyppärin ja agiradan, Pedolle 2x agirata kun sillä jo hyppärinollia on. Ja ihan kivastihan sitä meni ! Haru teki heti hypäriltä nollan vaikka rikkoikin pujottelukepit kun niin voimalla teki hommaa. Tässä nollaradan video, jonka ihana ystäväni Essi kuvasi.

Peto kunnostautui toisella agiradalla josta putosi vain yksi rima. Harmituksen harmitus, kun kerran kontaktit sain onnistumaan. No, sillä vitosella oltiin kuitenkin radan kolmansia ja päästiin palkinnoille. JAU:lla oli kivat palkinnot ja alla videoo siitä, mikä on mun mielestä hyvä ja hyödyllinen palkinto.

Kiitos Järvenpään agility urheilijat upeista palkinnoista 👍Näillä näkyy !

Geplaatst door Sari Pehkonen op zondag 11 februari 2018

Ei muuta kun uusia kisoja, koska mä niin nautin  noiden kahden kanssa puuhastelusta.  Ja jos Haru astutetaan kesällä niin sit sille tulee pakollinen tauko, joten tuloksia pitää hakea nyt, kun se on mahdollista !!

Aksatreenejä

Pitkästä aikaa oli vuoro agilityn ja pikku Näpsän. Näpä on siis Harun tyttö ja oikealta nimeltään Jusard´s Candy. Neiti Näpsä on vasta reilu kaksivuotias mutta aika taitava on hänestä kehkeytynyt.

Tässä muutama video Näpsän ja ohjaajansa Anun treeneistä.

Ensin aika kimurantti radan alku.

Keskivaiheillakin riitti haastetta….

Ja sitten vielä kiva loppusuora.

 

Kuulumisia

Pikaisesti päivitystä ja kuulumisia…. Kiitos kaikille teille, jotka olette olleet yhteyksissä tuleva pentueen tiimoilta. Se ”pakottaa” kasvattajankin joskus heräämään ja päivittämään tätä Blogiakin !

Tässä on nyt joulu / tammikuu pidetty enempi vähempi taukoa koiraharrastuksista. On tehty koirille lihashuoltoa ja annettu koirienkin levätä. No, koirat nyt voi olla toista mieltä tosta levon tarpeudesta mutta meille ihmisille pieni lepo treeneistä  ja tapahtumista on kyllä enemmän kuin tarpeen.

Lihashuolto on aloitettu osan lauman kanssa eli Hilu, Peto ja Cänä pääsivät lihashuoltoon Virpin osaaviin käsiin. Hilu on konkari näissä käsittelyissä  ja Cänäkin on aiemmin käynyt. Pedolle sen sijaan käsittely oli uusi juttu. Vähän huolestutti koska Peto on aika tarkka omasta fyysisestä koskemattomuudestaan, varsinkin jos siihen yhdistyy kipu. Virpin käsittelyssä kun pieneltä kivulta ei voi välttyä, kun fasciassa käsitellään sekä rankaa, lihaksistoa kuin lihaskalvojakin. Tytöt osaavat jo jopa nauttia käsittelystä kuten Cänän kuvasta saattaa havaita.

Peto sen sijaan ei ole koskaan ollut käsittelyssä, joten sen suhteen olimme mietteliäitä. No, Virpi on niin osaava, että siinä isompi urookin oli kuin sulaa vahaa ja käsittely onnistui hyvin. Tiku ja Haru jäivät tällä kertaa myöhemmälle ajalle, sillä Tikulle tuli tyttö astuttavaksi (siitä myöhemmin lisää) ja Harulla oli juoksut parhaimmillaan, niin ajateltiin säästää molemmat käsittelyn suhteen parempaan ajankohtaan.

Tästä kun tulee tällainen pompahteleva päivitys niin seuraavaksi siihen Tikun mahdolliseen pentueeseen. Eli, hyvä ystäväni Miia kysyi jo pari kuukautta sitten, että olisko Tiku käytettävissä hänen nartulleen Tammikallion Nougatille eli ”Nukalle”.  Nuka on minulle tuttu koira, jota olen saanut seurailla agikentillä ja kun tunnen myös Miian niin vastaus oli helppo antaa ja se oli kyllä. Siinä vaiheessa Tikulla ei vielä ollut silmäpeilausta tehty ja aiemmat olivat vanhentuneet joten me kävimme sitten silmäpeilissä Mevetissä ja kun sieltä tuli kolmannen kerran terveen paperit niin pystyin ilmoittamaan Miialle, että Tikun osalta kaikki on kunnossa. No, sitten alkoivat Nuka ja Tiku treffailla. Aluksi ei tapahtunut mitään muuta kuin vienoa kosiskelua mutta kun päivät osuivat Nukalla kohdalleen niin saimme kaksi erittäin onnistunutta astutusta ja toivon mukaan parin kuukauden päästä Nukalle syntyy pieniä ihania malinöösejä. Pentue löytyy Käyttöbelgi. infosta. Tässä Miian nappaamat kuvat tästä seikkailusta.

Kuvat Miia Lönngvist

Alla, Nuka ja Tiku illan hämyssä.

Vähän tässä on jo herätty treenailemaankin. Pääsin Jonnan ja Nerin (Jusards Clarissa) kanssa tokoilemaan ja siinä sitten napsaisin mahtavan videon Nerin melkein täydellisistä kaukokäskyistä. Rehellisyyden nimissä aika moni ohjaaja olisi noihin enemmän kuin tyytyväinen, mutta Jonna on niin tarkka että havaitsi yhden virheen. Eli joo, Neri nostaa yhdessä asennon vaihdossa etutassun ilmaan, pieni virhe mutta täydellisyyttä kun hyvällä koiralla tavoitellaan niin kriteerit pitää pitää !! Hienoa työtä Jonna ja Neri !

Ja sitten käytiin me näyttelyssäkin ihan äskettäin. Cänälle hakusessa oli se valionarvoon vaadittu H mutta T:n piti meidän tyytyminen. Pettymys oli suuuri, varsinkin kun arvosteli ei ollut mitenkään huono: ”2-vuotias. Hyvä vahva luusto, matalaraajainen. Sopusuhtainen rintakehä. Kuroutuva vatsalinja. oikea karvanlaatu ja väri. Suorat liikkeet, pitkä kaula, varsin vahva pää. Epätyypillinen ilme. Silmien ympärys karvaton. Kookkaat korvat. Avoin ja luoksepäästävä. ”

Alla ihanat Pia Ananin:n kuvat Cänästä. Iso Kiitos Pialle !!!

Tässä minä (väsyneenä kuin mikä) ja Ihana Cänä eli Jusards Candy

Samaan näyttelyyn tuli Totokin eli Toimiva Taskuvaras  ja hänelle nyt ropsahti se tarvittava H.  Toton arvostelu löytyy linkistä : http://hipsu.com/hc/?p=7886

Tässä omat räpsyni Totosta.

 

 

 

C pentuja luustokuvissa

C pentuja on käynyt hienosti luustokuvissa; Kiitos ihan kaikille kasvattien omistajille !! Mitään suurempia ei ole kasvateilta löytynyt. Lonkat on joillakin lausuttu C:ksi ja se johtuu siitä, että lonkkamaljat ovat olleet matalat. Ei siis mitään rikkoa tai vastaavaa. Selät on monelta kuvattu myös, ei sielläkään mitään ihmeellistä. Osa on saanut LTV 1 lausunnon ja Cänällä tuli myös SP 1 lausunto. Kyynärät on pääsääntöisesti myös ollut OK eli 0/0.

lonkat kyynär selkä silmät käyttö näyttö muuta
urokset
CATERPILLAR – B/A – 0/0 – BH 10/2017 -Kivekset OK – polvilumpioliksaatio 0/0
CASPAR – B/B -1/1 -LTV0 – VA0 – SP0 -BH 05/2017 – VEPE SOVE hyväksytty 26.8.2017 -Kivekset OK
CRIMINAL – B/B – 0/0 -LTV0 -VA0 -SP1 -BH 05/2017 -Kivekset OK
COLT – B/C -0/0 -VA0 -SP0 -LTV1 – peilattu terveeksi 11/17 -Makseissa koirauinnin SM kisoissa 2017 pronssia + joukkue hopeaa -Kivekset OK
nartut
CANDY – B/B – 0/0 -VA0 -LTV1 SP1 (LT7) -Silmät peilattu terveeksi 10/2017 – nousi Agi 2 LUVA 11/17 – Koirauinnin SM kisat 2017 joukkuehopeaa
CRUELLA -C/C -0/0 -LTV0 -VA0 -Silmät peilattu terveeksi 11/2016 -RTK 1, RTK 2 -TOKO ALO 1, FMBB2017 TOKO joukkue edustus – kisaa AGI 2 luokassa
CINNAMON -B/B -0/0 -LTV0 -VA0
COMTESSE -koirauinnin SM kisat 2017 joukkue hopeaa
CLARISSA – B/B – 0/0 -VA0 -LTV1 -TOKO AVO 1 tulos – MH luonnekuvaus suoritettu 12.8.2017 – Rally TOKO ALO 97 p
COMEDIENNE – C/B – 0/0 -LTV0 -VA0 -SP0 -BH 05/2017 – VEPE SOVE 08/2017 – VEPE ALO 100p, sija 1. 08/2017

Tervetuloa monipuolisten malinoisien maailmaan!