C-pennut tänään 5 viikkoa

Niin, 5 viikkoa vanhoja ovat nuo ihunat Hirwiöt 🙂 Ihan kuin merkkipäivän kunniaksi pikku Candy nosti korvansa pystyyn.

candy5 vk

Tänään oli lämmin ja aurinkoinen päivä joten pennut pääsivät ekaa kertaa myös autoajelulle. Sopuisasti kaikki mahtuivat autohäkkiin ja lähdimme matkaan. Pientä vinkunaa oli ilmassa mutta kun starttasin auton ja radiosta alkoi kuulua musiikkia niin koko poppoo hiljeni. Ja hiljaa ja nätisti olivat koko reissun ajan. Kävimme apteekista ostamassa taas matolääkkeet ja kaupasta lisää jauhelihaa. Onnistunut reissu….

Kuva porukasta kaupan pihalla.

Kuva porukasta kaupan pihalla.

Lähtötilanne.

Lähtötilanne.

Lunkia porukkaa.

Lunkia porukkaa.

Kun oli autoilusta selvitty niin pitihän sitä sitten ulkoillakin… Hetki vietettiin koko lauman kesken etupihalla ja kivasti ne siinä samalla teki ”asiansakin” joten säästyttiin siivoamiselta. Nyt vaan toivotaan lämpimiä päiviä että päästään ulkoilemaan enemmänkin, saataisiin ne sisäsiisteyden alkeet edes pennuille opetettua.  Tässä lyhyt video pennejen ekasta ulkoilusta.

Pari sanaa vielä pentujen elosta ja olosta… Paljon olen saanut ”huomautuksia” siitä miten pentuja pitää kasvattaa ja miten emän kanssa pitää olla jne jne jne…. No, meillä ei oo mitään pentutiloja tai hienoja systeemejä. Eilen Kepolle asiasta mainitsin kun siivosimme kakkaa olohuoneen lattialta ja konttasimme ympäriinsä kiireisinä. Kepo siihen tuumasi että silloin kun meillä on kerran pennut niin ne on perheenjäseniä ja ne hoidetaan kunnolla. Yksinhän nuo Hirwiöt ei juuri ole olleet, kotona on aina joku. Nyt loppuvaiheessa olen minäkin ottanut töistä vapaata jotta ehdin pentujen kanssa puuhaamaan.  Pennut ovat syntyneet olohuoneeseen ja siinä ne ovat asuneet koko pentuaikansa. Ne asuvat alusta loppuun asti olohuoneessa, kuulevat telkkarin äänet, imuroinnit ja muun lauman raivoamiset ja haukkumiset. Paljon saavat ihmiskontakteja ja niitä käsitellään paljon. Ei niiden pitäisi säikkyä normaaleja elämän ääniä.

Meillä siis tehdään näin, joku muu tekee erilailla….  Viimeiset kaksi viikkoa ulkoiluja tihennetään, autoillaan lisää, käydään etsimässä ruokaa nurmikolta ja nautitaan yhdessäolosta ennen kuin nämä Rakkkauspakkaukset lähtevät viemään iloa ja energiaa omiin koteihinsa. Mitään muuta en pennuille toivo kuin HYVIÄ  ja RAKASTAVIA koteja. Koteja joissa asiaa on harkittu ja pentu tulee perheenjäseneksi ja puuhailukaveriksi… Vielä on ehkä tyttö tai pari ilman omaa Rakastavaa kotia !!