Harun luonnetestivideo

Eli kuten lupailin laitan videon tänne kaiken kansan nähtäväksi.  Siitä jokainen voi ihan itse muodostaa käsityksensä koirasta.  Sen isommin selittelemättä, video olkaa hyvä.

Itse kommentoin koiraa tuon suorituksen perusteella seuraavasti:

Iloinen olen Harun puolustushalusta, varsinkin ohjaajan puolustamisessa. Harua ei ole koskaan ns. maalimiehen kanssa puretettu joten tuo reaktio mikä videolla näkyy tulee koirasta ns. puhtaasti. Mielipiteeni on että koiralla on mukavasti rohkeutta ja mikä parasta, se palautuu nopeasti ja on luoksepäästävä !

Se, mistä tuomarit eivät pitäneet oli koiran temperamentti. He laittoivat koiran vilkkauden ja energisyyden temperamenttiosiossa häiritseväksi vilkkaudeksi…. Joo, koira on vilkas, mutta se osaa kyllä rauhoittua ja keskittyä eikä se kyllä ole häiritsevän vilkas.

Taisteluhalusta tuomarit totesivat että se ei taistele ns. loppuun asti ja viimeinen puristus leikkiosiossa jää puuttumaan. No  joo, kyllähän Haru olisi varmaan siinä leikkinyt vaikka loppupäivän että enpä sitten tiedä millainen koira on se, joka ns. leikkii niin kuin viimeistä päivää.

Jokainen varmaan katsoo omaa koiraansa niiden kuuluisien punaisten lasien läpi ja niin varmaan minäkin. Siksi onkin hyvä laittaa tuo video ihan sellaisenaan tänne ja ihan jokainen voi koirasta tehdä omat johtopäätöksensä.  Ihana luoksepäästävä, avoin koira Haru on. Sillä on kivasti rohkeutta ja toimintakykyä, se on hieman pehmeä joten ihan hyvin koulutettavissa. Terävyyttä ei ole, on laukausvarma.

Tässä arvostelu lomakkeelta kopsattuna:

Toimintakyky  +1a  kohtuullinen

Terävyys  +1a  pieni, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

Puolustushalu  +3  kohtuullinen, hillitty

Taisteluhalu  +2a  kohtuullinen

Hermorakenne  -1b  hermostunein pyrkimyksin

Temperamentti  -1a   häiritsevän vilkas

Kovuus  +1  hieman pehmeä

Luoksepäästävyys  +3  hyväntahtoinen luoksepäästävä avoin

+++ Laukausvarma

Loppun vielä kuva Harusta väsähtäneenä…. Osaa se joskus rauhoittuakin ; )

haru nukkuu