Jusard´s C-pentujen tiimoilta…

Alkoi tänään oikein naurattamaan kun nykyään saa somen ja internetin välityksellä sen kuvan että koiranpentujen ”tekeminen” on kovin helppoa hommaa 🙂  Ja siis itseasiassa meillähän on ollut aika helppoa kun Tarmo asuu VAIN reilun tunnin ajomatkan päässä… Mitä se olisikaan kun uros olisi Oulussa tai jopa ulkomailla… ??  Eli mitä mä tässä oikeen vikisen 🙂

Mutta oikeesti, kun joskus törmää ihmisiin jotka ihmettelee miksi ne pennut saattavat maksaa jopa tuhat euroakin (tosiasiassa malin pennut voivat nykyään maksaa jopa reilusti yli 1000 euroa) …. Mutta jopa näin kotimaan astutuksissa niitä kuluja vaan tulee… Meillä puhutaan pienistä kuluista mutta niin vaan meni tässä alkuviikosta tankillinen dieseliä ja muutama tuhat kilometriä tuli ajeltua… Kun päivästä reilut neljä tuntia menee näihin astuttamiskokeiluihin ja vieläpä useana päivänä peräkkäin niin eipä sitä aikaa silloin juuri muuhun jää…. Onneksi tänään tärppäsi, sehän tarkoittaa sitä että huomenna yritetään uudestaan ja sehän tarkoittaa sitä että piti soittaa töihin ja ottaa ylimääräinen vapaapäivä .. Just joo !

Ja tietenkin sille urokselle on maksettava käypä korvaus vaivannäöstään myös. Eli nyt  kun hyppy on tapahtunut tilitetään piakkoin uroksen omistajalle sovittu summa… Ja kun/jos pentuja tulee menee niiden myyntihinnasta kuuluu  pieni osuus urokselle myös.

Toisaalta jos ajattelee että pentuja on tulossa niin nythän ne menot vasta alkaa…. Ensi viikolla Haru alkaa syömään vieläkin parempaa ruokaa ja sen tietenkin kustantaa kasvattaja. Sitten pitää madottaa Haru eikä se jää vain yhteen kertaan… Lopulta mennään sitten ultraan ja toivotaan että pentuja näkyy. Sitten ostellaan pentulaatikkoa, aitauksia, pentupantoja, leluja, penturuokaa jne. Arvoitus on miten se tuleva synnytys sujuu, joudutaanko leikkaamaan…. onko pennut ok…  Riittääkö emän maito, annetaan lisää matokuuria emälle ja pennuille. Ollaan ehkä pois töistä jne….

Lopullinen maksuhuipennus on sitten rekisteröinnit, sirutukset, eläinlääkäritarkastukset jne… Lisäksi pennut syövät loppuaikana ihan hirveesti ja parasta tietenkin.. Silloin menee naudanjauhelihaa, purkkiruokaa ja parasta nappulaa mitä kaupasta saa.

SANOISKO ETTÄ IHANAN KALLISTA   😀 mutta niin ihanaa !!!    Eli jos vielä mietit miksi puhdasrotuiset pennut ovat niin ihanan kalliita niin tuossa selitystä …