Isä, tytär ja tyttären tytär potretissa

Tänään käytiin vähän treenailemassa Riihimäen agilityn hallilla. Mukansa siis Tiku (Jusards Beauregard), Tikun tytär Haru (Red Coyotes Ataentsic) ja Tikun tyttärentytär eli Harun  tytär Cänä (Jusards Candy).  Nämä kuvassa järjestyksessä vasemmalta oikealle

Harun tuleva pentue on herättänyt jo mukavasti mielenkiintoa, varsinki agilityharrastajien keskuudessa. Toisaalta C-pentue on tehnyt hyvää ”mainostyötä” olemalla omia itsejään eli maailman Rakastajia. Moni ihminen on kysellyt C-pentujen omistajilta, että mistä heidän koiransa ovat, koska ovat niiiiiin ihunia ja sosiaalisia.  Kiitos kaikille C-pentujen omistajille siitä, että näytte ja kisaatte koirienne kanssa. Ja näytätte milaisia pusupommeja ne pennut ovat. Varmasti kauhistus joillekin maliharrastajille, joille malin ihanne on se, että ne ovat soveltuvia vain ja ainostaan suojeluharrastukseen tai virkakäyttöön. Pyydän anteeksi, mutta itse haluan kasvattaa sosiaalisia koiria, joilla kuitenkin on viettiä. C-pennuista moni olisi varmasti ominaisuuksiensa puolesta hyviä tai ainakin kohtuuhyviä ns. nenätyöskentelyyn siviilien parissa. Urokset jopa perinteiseen virkakäyttöön.  Olen kuitenkin päätökseni ja linjaukseni tehnyt; en myy koiria ns. virkakäyttöön ! Siihen on syynsä.  En kuitenkaan tule kasvattamaan koskaan, ns. kotikoiria vaan kaikien pentueiden taustalla tulee olla koiria, joilla on ominaisuuksia mm. suojelutyöskentelyyn. Kaikesta yli menee kuitenkin terveysvaatimukset. Haluan kasvattaa sosiaalisia käyttölinjaisia malinoiseja  monipuoliseen harrastamiseen. Varmasti kaikista löytyy viettiä ja ominaisuuksia niin PK-lajiehin kuin muihinkin koiraurheilun muotoihin.

No, nyt etäännyin aloituksesta…..  Siis asia olis se, että Harulle on suunnitelmissa D-pentue ensi kesäksi. Jos / kun kiinnostut niin tiedoksi vain, että kotona on siis Harun Iskä ja tytärkin. Muuta sukua  kotoota löytyy Harun isän sisko Hilu (Suomen Mestari -16 ja moninkertainen FMBB joukkue maailmanmestari) ja Harun velipoikakin ” Peto”.  Syksyn ja alkutalven kierrämme lähinnä etelä-Suomen agikisoja. Siellä näitä koiria näkyy. Tule nykäisemään hihasta jos haluat lisätietoa koirista, tulevasta pentueesta tai jos vaan malinois kiinnostaa.